Jak by řekl Jirka Navrátil: Není nic horšího než ctižádostivý senior!

S potěšením vám představujeme novou knihu rozhovorů s Jiřím Navrátilem, legendární osobností českého skautingu. Ponořte se do inspirativního života výjimečné osobnosti. Tato poutavá publikace vás zavede do bohatého života muže, který byl překladatelem, novinářem a dlouholetým starostou Junáka – českého skauta a také nositelem nejvyššího světového skautského vyznamenání.

Jiří Navrátil byl nejen velkým vypravěčem a vtipným glosátorem, ale také člověkem, který prožil a ovlivnil klíčové okamžiky naší historie. Byl členem oddílu Jaroslava Foglara, účastnil se válečného odboje, zažil komunistické věznění a aktivně se podílel na obnově po roce 1989.

V knize, která vznikla z rozhovorů s Vojtěchem Vanerem, Jiří Navrátil otevřeně sdílí své osobní příběhy, vzpomínky a reflexe. Kniha nabízí hluboký vhled do jeho skautské cesty, názorů na historické události a skautské principy. Je cenným zdrojem informací pro všechny, kdo se zajímají o historii skautingu i o život této výjimečné osobnosti.

Čtenáři v knize najdou řadu inspirativních momentů a příkladů odvahy a odhodlání, které jsou charakteristické pro Navrátilův život. Publikace také nabízí pohled na to, jakým způsobem dokázal překonávat obtíže a zachovat si své ideály v těžkých časech. Kniha rozhovorů s Jiřím Navrátilem je tak historickým dokumentem i inspirativním čtením pro současné a budoucí generace skautů.

Jiří Navrátil (30. srpna 1923 – 20. ledna 2017) byl symbolem odvahy, odhodlání a oddanosti skautským ideálům. Jeho život a práce zanechaly v historii českého skautingu nesmazatelnou stopu.

Knihu můžete koupit na skautském obchodě JUNshop.

Za TDC Petra Daněčková (Peťule)
redaktorka interní komunikace

 

Prohlédněte si i další novinky, které v nedávné době vyšly!