Knížka pro světlušky, vlčata a žabičky, kterým nestačí dvě hodiny schůzek týdně. Vychází Svět vlčat a světlušek

Právě vychází kniha, která kluky a holky podpoří v objevování pestrého skautského světa. Najdou v ní souhrn všech podstatných témat, která potkávají na schůzkách, výpravách a táborech. Ideální na tábory nebo do začátku skautského roku.

Pořiďte Svět vlčat a světlušek klukům a holkám ve věku 8–12 let, vedoucím nebo jako must-have do oddílové knihovny

Kniha je rozdělena do sedmi kapitol – v první se světlušky, žabičky a vlčata seznámí s historií a posláním skautingu, dalších šest kopíruje oddíly cestiček a stezek (Co umím a znám, Kdo jsem, Moje kamarádství, Můj domov, Svět okolo nás, Příroda okolo nás). 

Kluci a holky zjistí, co znamená být skaut, nakouknou pod pokličku základních znalostí a dovedností (jak se sbalit na výpravu, ale třeba taky jak si poradit s drobnými zraněními), dozví se něco o sobě samých, svých emocích a o svých kamarádech, dostanou praktické rady do každodenního života od mezilidské komunikace přes užitečné mobilní aplikace nebo načerpají inspiraci k poznávání přírody. 

Všechno v jedné knize – čtivě, srozumitelně, barevně a hravě

  • ilustrovaní kamarádi, kteří provázejí knihou
  • skautské myšlenky i podněty k přemýšlení dětským jazykem a přehledně
  • souhrn praktických znalostí a dovedností
  • úkoly, rébusy, omalovánky
  • komiksové příběhy ze skautské historie
  • rozkládací obrázkové stránky
  • QR kódy odkazující na zajímavé weby, užitečné mobilní aplikace nebo hudební ukázky

Chceš mít po ruce zásobárnu skautských znalostí a dovedností pro táborové “poledňáky” nebo pro plnění cestiček a stezek? Chceš odměnit světlušky a vlčata knihou, která je zároveň zábavná a zároveň užitečná? Chceš vedoucí inspirovat a podpořit při přípravě programu pro vlčata a světlušky? Chceš rodičům ukázat černé (barevné) na bílém, jak pestrý a mnohovrstevnatý je skautský svět, který jejich děti postupně objevují? Chceš jim doporučit parádní dárek pro jejich ratolesti?

Kniha již k zakoupení na obchod.skaut.cz.

Tereza Hotová (Kapuc)