Co se hodí pořídit na nábory? Čím upoutat starší kluky a holky, jak informace předat rodičům

Pomohlo by vám, mít začátkem skautského roku na rozdávání letáky, které mají za úkol ve zkratce představit skauting dětem i rodičům? Mít možnost dát jim jednoduše kartičku, časopis, nebo hru, která naláká nováčky přímo mezi dětmi? Prohlédněte si výběr z nabídky náborových materiálů a snadno se zorientujte, co k čemu slouží a kde se který letáček a brožura dá použít.

Propagační materiály pro starší děti

Náborová kartička pro starší děti

Oddíly dlouho volaly po náborových materiálech zaměřených na starší děti. Proto tento plakát i kartičky míří právě na ně. Kluci a holky mohou se svými kamarády a vrstevníky sdílet pozvánku na skautskou oddílovou akci prostřednictvím vtipné stírací pozvánky na výpravu a možností získání nových „superschopností“.

Náborový plakát “Superschopnosti”

Plakát ve formátu A3 nabízí pozvánku s možností společně objevovat schopnosti, které kluci a holky mohou na skautu získat. Určen k vylepení do škol, tramvají, na plakátovací místa… Na plakátu je dostatek prostoru pro vepsání kontaktu na oddíl, středisko nebo pro pozvánku na vaši akci.

Přebíračka

Je ideální na nábor i jako dárek členům. Hra je vhodná pro děti v mladším skautském věku okolo 10 let. Během náborů poslouží jako aktivita na zapojení nových dětí nebo jako odměna za splnění nějakého většího úkolu. Na kartičce velikosti A6 najdete provázek, návod na hru a QR kód pro další návody.

Propagační materiály pro mladší děti

Náborový časopis pro mladší děti

Časopis k rozdávání dětem na náborových a propagačních akcích, má za cíl zaujmout děti a atraktivně jim představit skauty. Skládá se ze 16 stran plných pestrého barevného obsahu, klade důraz na zapojení dítěte. Obsahuje základní informace o skautech, luštění, komix a další.

Náborové plakáty základní

Plakáty jsou dostupné ve formátu A2 a A3. Jsou tématicky zaměřené hlavně na děti, mají je zaujmout a přilákat ke vstupu do skautského oddílu.Plakát je vhodné umístit do škol, na nástěnky zájmových kroužků, na plakátovací místa. Varianta univerzální a vodácká.

Samolepky

Aršík formátu A5 s devíti skautskými samolepkami. Možnost dopsat vlastní text. Během léta navíc chystáme vydat nové sady samolepek.

Propagační materiály pro rodiče

Leták pro rodiče – karta

Jedná se o základní propagační materiál o skautingu, který ve zkratce přináší rodičům argumenty, proč nechat jejich děti vyrůst ve skautu. Letáčky jsou dva, pro skauting na souši i na vodě. Jsou připravené jako barevné leporelo a informují ve zkratce o tom, co je to skauting, pro koho je určený, co skauti dělají a jaké zkušenosti a zážitky skauting přináší. Obsahují také místo na dopsání kontaktů na váš oddíl. Jsou určené k masivnímu rozdávání na propagačních akcích. 

Leták pro rodiče – brožura

Tady už dostáváte do ruky podrobnější, mnohem obsáhlejší materiál, který ale neslouží pro náborové aktivity. Je určený rodičům, kteří již dítě u skautů mají. Dle nastavení ve skautISu přijde rodičům automaticky, nebo lze zaslání zrušit, objednat a předat rodičům individuálně. Má seznámit rodiče o tom, jak to v Junáku chodí, kdo se o děti stará, co za činnost se jim nabízí. Je určený k rozdávání bližším zájemcům o skauting a rodičům nováčků. 

Brožura pro rodiče nováčků

Brožura je určena rodičům dětí, které už do vašeho oddílu začaly chodit. Obsahuje veškeré základní informace o skautingu od skautských hodnot přes běžně používané pojmy až po praktické informace jako kolik co stojí a jaké vybavení bude dítě pro oddílové akce potřebovat.

Sleva na propagační materiály při přihlášení k náborové akci

Už víte, co slouží pro mladší děti, starší kluky a holky, co pro rodiče a jaké novinky jsou dostupné. Přečtěte si také tento článek, který vás upozorní na letošní možnost získání náborových produktů úplně zdarma. K nim pak v sekci propagace na skautském e-shopu můžete přibrat materiálů a předmětů mnohem více, nabídka je široká, podívejte se. Aktuálně můžete mít kromě balíčků zdarma a 20% slevy (na vše ze sekce propagace) zdarma i poštovné. Stačí, aby objednávka přesáhla 1500 Kč. 

-> Přihlaste se k pořádání náboru

Další nabídka a informace k náborům

Nabízíme také výrobu vlastních placek, propagačních plachet a dalších propagačních předmětů na míru včetně grafického návrhu. Napište nám na tdc@skaut.cz, domluvíme se.

V eshopu skaut.cz/​obchod, nebo na Junshop.cz najdete také širokou nabídku publikací, včetně skautské beletrie, skautské metodiky a veškerého skautského vybavení. 

Další informace k Náborům najdete v samostatné sekci Křižovatky, která vás nasměruje, kde najdete další užitečné informace, rady a tipy.

Za TDC

Petra Daněčková (Peťule)
redaktorka interní komunikace