Spouštíme letošní nábory, přihlaste se! Nabízíme vám podporu: nápady, návody, materiály zdarma i se slevou

Máte na čekačce spoustu dětí, takže vám možná automaticky naskočí, že nábory nemá smysl pořádat. Ale co družiny starších kluků a holek skautského věku, nebylo by volné místo u nich? Anebo máte místo pro nováčky libovolného věku a přemýšlíte, jak jim dát o vašem oddíle vědět?

Pokud přemýšlíte o tom, jak oslovit kluky a holky na vaší náborové akci, můžou vám přijít vhod skautské propagační materiály. Na skautském obchodě je pro vás připraveno všechno proto, abyste mohli snadno oslovit mladší i starší kluky a holky. Chceme vás v tom maximálně podpořit. Nejen materiály, ale i informacemi, které se vám pro nábory můžou hodit. Stačí jen vybrat způsob a typ akce.

Propagační materiály 

Přihlaste se k pořádání náboru a získejte možnost objednat zdarma plakáty, letáky, náborové časopisy a další praktické pomůcky. K tomu pak můžete přibrat další materiály ze skautského obchodu, na které dostanete 20% slevu (vše z kategorie Propagace vyjma peněženek). Každá jednotka má nárok na jeden náborový balíček. Dvacetiprocentní slevu lze využít i opakovaně a akce platí do konce září.

-> Přihlaste se k pořádání náboru

Pomůžeme vám s tím, jak dobře naplánovat program s nováčky skautského věku, jak je udržet v oddíle nebo jak pracovat se stávajícím kolektivem. Budeme se snažit přinášet praktické tipy, aby pro vás nábor byl co nejsnazší. V článcích se budeme soustředit především na nábor starších kluků a holek, pro který jsme taky připravili sadu nových propagačních materiálů. 

Pomoci vám může i brožura Jak mluvit o skautingu, která je věnovaná komunikaci a propagaci - najdete v ní třeba kapitolu o tom, jak upozornit na vaši veřejnou akci. 

Jdete do toho? Vyberte si jeden náborový balíček pro správnou kategorii

Všem přihlášeným poskytneme slevový kód (sleva 100%), který použijete při nákupu jednoho z následujících balíčků.

Nábor dětí ve skautském věku

Připravili jsme proto náborový balíček speciálně pro tuto věkovou kategorii. Obsahuje náborové kartičky, letáky a brožury pro rodiče, plakáty a přebírání provázku. Pokud se chcete primárně zaměřit na starší děti, doporučujeme objednat právě tento balíček. 

Nábor mladších kluků a holek

Druhý náborový balíček je zaměřen na děti na prvním stupni a obsahuje náborové časopisy, letáky a brožury pro rodiče, plakáty a náborové samolepky. Pokud se chcete soustředit na přijetí mladších dětí, doporučujeme objednat tento balíček.

-> Přihlaste se k pořádání náboru

Přihlaste se k náborům, získejte tak speciální kódy, které následně použijete v eshopu obchod.skaut.cz. Rozmyslete, koho chcete primárně nabrat (každá jednotka má nárok pouze na jeden základní balíček - buď pro starší nebo pro mladší), přihoďte k objednávce další propagační materiály (vše z balíčků můžete objednat i navíc) podle svých potřeb (a klidně i stezky a další materiály, které budete se začátkem skautského roku potřebovat) a objednejte.

Výchovná kategorie skautek a skautů je pro naplňování cílů skautské výchovy a našeho poslání klíčová. Pojďme využít skauting naplno a nabízet ho v maximální možné míře holkám a klukům ve skautském věku. 
Barbora Tichavová - Rozárka

Co dalšího pořídit?

Přinášíme tipy na výbavu se na letní dobrodružství, parádní oblečení, survival vybavení, merch Rychlých šípů a také inspirující publikace. 

Můžete také mrknout na loňskou novinku, dva druhy nalepovacích tetovaček. Jejich motto je: "Skauting je dobrodružství, které zanechá stopu!" Z táborů dobře známe ty na první pohled viditelné. :) Škrábance od ostružin, modřiny a náplasti jako vzpomínky na ty nejsilnější zážitky. Tentokrát jenom v podobně tetovaček. Věříme, že děti budou bavit!

Návody a nápady 

Potřebujete si ujasnit důvody, proč se pustit do náboru kluků a holek ve skautském věku? Místostarosta Junáka – českého skauta Permi vám je přehledně sepsal v tomhle článkusvůj pohled článkem přidává i místostarostka Barbora Tichavová - Rozárka.

Na Křižovatce najdete aktualizovaný web skaut.cz/​nabory, který vás provede tím, jak efektivní nábor uspořádat, co si připravit, jaké otázky si klást a co udělat pro to, aby vám nováčci v oddíle vydrželi. 

Skautské družiny jsou menší, než by mohly být, na výpravu občas dorazí opravdu málo účastníků a trpí i družinový systém. S tím vším ale lze něco dělat!
Petr Vaněk - Permi

Nezapomeňte se pravidelně vracet na Zpravodajství a číst newslettery, aby vám nic neuniklo.

Super práce všem, kdo se tento rok pustí do náborů! Díky vám budou další kluci a holky moci zažít úžasná skautská dobrodružství.

Za TDC
Petra Daněčková (Peťule)
redaktorka interní komunikace