Supervěci naskladněny! Vybav se na letní dobrodružství prakticky i stylově

Letní dobrodružství jsou za rohem. Ať už jsi malý nebo velký dobrodruh či rodič, určitě se podívej na právě naskladněné zboží ve skautských obchodech. Máme parádní oblečení, survival vybavení, merch Rychlých šípů a také inspirující publikace. Z pestré letní nabídky si vybereš pro sebe i pro tvoje skautské i neskautské blízké.

Tři mouchy jednou ranou

Objev to nejlepší a nejprodávanější ze třech skautských obchodů (skautský obchod TDC, JUNSHOPJestřábův dobročinný obchod Skautské nadace Jaroslava Foglara). Každý z nich má trochu jiné zboží, a proto pro tebe bude nejpohodlnější vidět všechno najednou. Co všechno si na prázdniny právě teď můžeš pořídit?

Ideální pro dobrodruhy

Skauti, vlčata a světlušky najdou něco pro pobavení i poučení. Kdo by nechtěl nové skautské tetovačky nebo kvalitní ověřený batoh. Zvláště když díky nastavitelnému zádovému systému dokáže růst spolu s dítětem.

Oblíbenou klasikou, která nikdy nezklame, jsou skautské karty na prší. Až na táboře vytáhneš ponožky se skautskými motivy, sklidíš určitě souhlasné “hmmm, styl”.

Pro tradiční zkoušky zdatnosti, bystrosti i odolnosti máme na skladě Zápisník 13 bobříků od bratra Jaroslava Foglara – Jestřába. Užij si také četbu s tajemným dobrodružstvím v temných uličkách, které zažívá nerozlučná pětice hochů. Kniha Rychlé šípy ve stínadlech ti nesmí chybět v knihovničce doma ani na táboře. Navíc obsahuje mnoho krásných ilustrací od Milana Tesleviče.

Topovky pro rovery

Neopomněli jsme na teenagery a mladé dospělé. V obchodech pro tebe máme stylové i tradiční zboží. Z vážnější tradice určitě oceníš publikaci Základy junáctví. Radost ti jistě udělá i luxusní batoh Červenáček či Tlouštíkova miska, která tě po dojedení jídla vždy pobaví.

Vybav se také na tradiční indiánskou hru lakros. Na táboře jako když najdeš. A abys ani ty nezůstal ochuzen o tetovačky, tak věz, že máme speciální edici pro starší s podtitulem “Dobrodružství, které zanechává stopu”. Proč? Protože tetování věrohodně napodobuje škrábance, odřeniny a štípance!

Pokud však dojde ke skutečnému zranění, pak je nedocenitelná lékárnička. Vybrali jsme pro tebe skvěle vybavený set vhodný na cesty nejen do přírody.

To nejlepší pro vedoucí a rádce

Buď připraven! Pro vedoucí a rádce toto heslo platí hned třikrát. Zejména v době, kdy chystáš letní akce, tábory nebo dokonce další školní rok. Aby ses vyhnul stresu a nestíhačkám, pohodlně a v klidu nakup už teď odměny, diplomy, či věci, které využiješ k programu. Minimálně Příběhy ke skautskému zákonu budou tou pravou knihou k večernímu zamyšlení.

Pořiď si navíc oblíbenou publikaci Táborová ordinace. Jedná se o unikátní knihu zaměřující se na táborová bebíčka. Byla prověřena mnoha zdravotníky. K ní si určitě nezapomeň nakoupit dostatek skautských náplastí. Protože kdo by chtěl mít obyčejnou béžovou náplast, když máme na skladě parádní vzory se skautskou lilií.

Objev také parádní trička se skautským motivem. Určitě nesmíme zapomenout na neobyčejná razítka. Skautský obchod TDC nabízí dřevěná razítka, který potěší na pohledech či táborových diplomech každého. Mimo motivy lilie, stanu s podsadou, turbánku, skautského pozdravu a kotvy najdeš navíc razítko se skautským logem a také motivy cyklisty, čtenáře a světlušky. Vyber si ty, které využiješ a zařaď je do své letní výbavy.

Jako exkluzivní produkt v Jestřábově dobročinném obchůdku najdeš parádní papírovou skládačku Bubliny, psa Rychlých šípů. Pro zápisky z cest, básně, obrázky a vzpomínky na ostatní skvěle poslouží zápisník Rychlých šípů, který vyšel už v druhém vydání.

Pro všechny skauty a skautky

Spolehni se na skauty i když nejsi plně aktivní. Nejen pro všechny, kdo působí v oddílech, ale i pro skauty, kteří už jsou nejsou tolik aktivní, jsme vybrali zboží, které se hodí kdykoli a udělá radost snad každému.

Na prvním místě musíme určitě zmínit české vydání Skautingu pro chlapce. Na světě existuje asi jen několik knih, které jsou tak známé jako Scouting for Boys. Tato Baden-Powellova kniha spustila v roce 1908 lavinu, která se valí dodnes. Alespoň jednou si ji musíš přečíst i ty.

Z praktických věcí jistě oceníš kvalitní značkový nůž Opinel se skautskými prvky. Pokud se s ním náhodou řízneš, pak nezapomeň na skautské náplasti, ať vypadáš aspoň jako borec/​borka. Zazářit můžeš s výkonnou čelovkou značky Fenix, která osvítí pomalu celý les.

Pokud chceš praktický rychlošípácký a zároveň kvalitní opasek, pak máme hned dvě verze. Jeden je od Písklouna a druhý od Tlouštíka. No a jestli si chceš pouze udělat radost a trochu se potrápit s hlavolamem, pak si pořiď ježka v kleci, který se dá rozšroubovat a nachází se v něm plánek na sestrojení létajícího kola. To si můžeš mimochodem postavit jako dřevěnou skládačku.

Pro rodiče a děti

Máme vybavení, které si tvoje děti zamilují. Udělej radost jak jim, tak sobě. Protože jak se říká, v každém je kus dítěte. A je to pravda pravdoucí. V nabídce máme jedinečné Ben Já Mína karty s nádhernou taštičkou. Karty obsahují náměty na společný čas dětí a dospělých. Kompletní sada 100 aktivit představuje hry, které si s dětmi zahrajete uvnitř i venku. Aktivity jsou zaměřené na poznávání přírody i světa kolem nás.

Pokud tě zajímají hry, určitě se mrkni na Sáček Mladého hlasatele plný kuliček. Též tě se zabavíš v mnoha chvílích pravým Duelem Rychlých šípů.

Z užitečných věcí do přírody jistě tvoje děti ocení pravý spacák se skautskými motivy a jasným sdělením “born for scouts”. No a k ranní snídani do spacáku využijí lehoučký plechový hrnek se skautským logem. Ten je dokonce ručně vyráběn v Česku.

Ondřej Turek – Opičák
Tiskové a distribuční centrum Junáka