Startujeme už v pondělí! Přidej svůj pohled k tomu, kudy se máme vydat k naplňování cílů naší společné Strategie 2030

Od pondělí bude možné připomínkovat návrhy zadání čtyř strategických témat, které budou pro další roky vodítkem pro společnou práci. Přečti si, kdy a jak bude možné se do tvorby zadání zapojit. 

Náčelnictvo v červnu schválilo finální znění Strategie 2030 včetně časového harmonogramu jejího naplňování. Během léta začali garanti ve spolupráci s pracovními skupinami pracovat na zadání čtyř strategických témat:

  • Rangers a roveři,
  • Environmentální výzvy,
  • Klubovny, tábořiště a základny,
  • Bezpečný skauting.

V průběhu příštího týdne vám rozpracovaná zadání nabídneme ke komentování. 

Jak to bude probíhat 

Každý den od pondělí do čtvrtka představíme na Zpravodajství, ve SkautFóru a na Instagramu zadání jednoho strategického tématu. Následně až do neděle 13. 10. pak bude možné dokumenty komentovat, tj. připomínkovat navržený obsah, přidávat vlastní návrhy na doplnění dalších dílčích cílů či projektů vedoucích k jejich naplnění, sdílet, co by vašemu oddílu nebo středisku pomohlo (nebo mu brání v tom), abyste na naplňování tématu či konkrétního projektu podíleli. 

Kde a jak se můžeš zapojit

  • skrze Zpravodajství: komentováním sdíleného dokumentu odkázaného v článku s představením daného strategického tématu,
  • skrze celostátní facebookovou skupinu SkautFórum: v tematických vláknech, kde bude možné reagovat na konkrétní položenou otázku k danému strategickému tématu,
  • obdobně také na instagram.com/​skaut.

Odkazy na všechny možnosti připomínkování najdete také pohromadě na Skautské křižovatce v sekci Strategie 2030.

Zapojit se můžete jako jednotlivci, nebo nad zadáními můžete přemýšlet společně s oddílovou či střediskovou (okresní/krajskou) radou, roverským kmenem či týmem vzdělávací akce, každý pohled opřený o vaše zkušenosti je důležitý.

Je na vás, zda projdete a zamyslíte se nad obsahem všech dokumentů, nebo se budete věnovat jednomu či dvěma vybraným, které jsou pro váš oddíl nebo středisko palčivé a aktuální, nebo k nim máte odborně blízko. 

Získané podněty, návrhy a připomínky poslouží týmům pracujícím na tvorbě zadání jako podklady pro další práci. Dopracovaná zadání pak projedná Náčelnictvo na svém listopadovém jednání a budou zveřejněna na Křižovatce. V roce 2025 se v návaznosti na to rozběhne práce na postupném naplňování cílů.

Pokud má být obsah strategických témat dobrým vodítkem pro společnou práci a rozvoj na všech úrovních od oddílů po celou organizaci, je na místě, aby svými pohledy přispělo co nejvíce z nás. Využijte tuto příležitost a přidejte ty své. Díky! 

Barbora Tichavová - Rozárka, místostarostka

Ondřej Vokál - Vokin, náčelník