Nezmeškejte šanci ovlivnit budoucnost skautských nemovitostí. Připomínkování návrhů strategických témat je v plném proudu

Dnes se zaměřujeme na klubovny, tábořiště a základny. Chceme, aby každé středisko mělo dostatek kvalitních prostor pro svou činnost a abychom společně dokázali lépe o ně pečovat. Co si myslíte o navrhovaných cílech?

Přidejte se k diskusi do 13. října a pomozte nám postavit pevné základy pro budoucí generace skautů a skautek. Stále máte možnost přidat svůj hlas a ovlivnit, jak bude vypadat naše skautské zázemí v budoucnu.

Víme, že kvalitní zázemí je pro skautskou činnost zásadní. Ubývá míst vhodných k táboření, cena pozemků roste a legislativa se zpřísňuje. Proto je důležité, abychom se touto problematikou zabývali a našli společná řešení. Společně můžeme najít nejlepší cesty, jak zajistit dostatek kvalitních a udržitelných prostor pro skautskou činnost. Vaše připomínky nám pomohou vytvořit strategii vhodnou pro všechny.

Může zafungovat třeba tohle?

  • Aktivně usilovat o získávání tábořišť na střediskové i ústřední úrovni a získat nově do vlastnictví 100 táborových pozemků
  • Zaměřit se na střediskové plány správy nemovitostí
  • Posílit fundraising na všech úrovních organizace
  • Lépe sdílet klubovny, tábořiště a základny napříč organizací
  • Rozšířit odbornou podporu pro stavby a rekonstrukce

Nyní je čas, abyste se k těmto návrhům vyjádřili. Co by vám pomohlo k tomu, abyste se do naplňování strategického tématu či jednotlivých projektů mohli zapojit? Dejte nám vědět, co vám brání v rozletu!

Řada dalších návrhů dílčích cílů a cest, jak se k nim dostat, vás čeká v návrhu zadání – viz níže. Zajímá nás, zda jsou podle vás funkční.

Jak se zapojit 

Odkazy na všechny možnosti připomínkování najdete také na Skautské křižovatce v sekci Strategie 2030, na adrese skaut.cz/​strategie. Zapojit se můžete jako jednotlivci, nebo společně s oddílovou či střediskovou radou, roverským kmenem nebo týmem vzdělávací akce.

Každý pohled je důležitý! Přidejte svůj hlas ještě dnes.

Jak funguje připomínkování

Zadání jednotlivých strategických témat 
  1. zpřesňuje obecné cíle definované samotným textem Strategie 2030
  2. popisuje prostředky, jakými plánujeme k vytyčeným cílům dojít
  3. navrhuje způsoby zapojení různých úrovní organizace
  4. popisuje některé další dílčí věci, jako jsou propojení mezi jednotlivými tématy, zvažované indikátory (jak poznáme, že jsme byli úspěšní) a další

Cílem veřejného připomínkování je společnými silami a se zapojením různých lidí s různou zkušeností nalezení nejlepšího možného základu pro start realizace strategie a jejího naplňování.

Co se bude dít s podněty

  • garanti jednotlivých témat, jejich týmy, ale také další lidé z ústředních orgánů vaše podněty průběžně sledují
  • reagovat na vaše podněty jednotlivě nebudeme, není to v našich možnostech, budeme se snažit pouze zodpovědět případné otázky, které položíte. Popř. se doptáme, pokud vám vaše podněty nebudou srozumitelné.
  • veškeré sesbírané podněty projdou po ukončení veřejného připomínkování garanti se svými týmy a dle svého nejlepšího vědomí a svědomí je zapracují do návrhu zadání, které bude následně předloženo Náčelnictvu ke schválení
  • schválená zadání jednotlivých strategických témat budou posléze zveřejněna na stránkách skaut.cz/​strategie

Každý den tohoto týdne až do čtvrtka zveřejníme a představíme vždy jeden návrh zadání jednoho strategického tématu. Připomínkovat je můžete až do 13. října. Děkujeme moc za vaše zapojení, vaše podněty jsou pro nás důležité. 

Barbora Tichavová – Rozárka
místostarostka a koordinátorka naplňování Strategie 2030