Potřebuješ OČK? Přihlas se na seminář

V polovině února 2023 proběhne Seminář OČK, na kterém bude možno získat odbornou činovnickou kvalifikaci z jednoho až dvou oborů, nebo lektorské dovednosti na Kurzu lektorského minima. Přihlašování na Seminář už běží a uzavírá se pro většinu oborů s koncem letošního roku (pro některé obory však dříve).

Seminář OČK proběhne 18. - 19. února 2023. Po dvou ročnících, které proběhly online, doufáme, že se tentokrát sejdeme osobně, a to v ZŠ Lyčkovo náměstí v pražském Karlíně. Přihlašovat se můžete do konce roku 2022 (s výjimkou oborů Táboření a bezpečnost a Hospodaření, pro které se přihlašování uzavírá 1. prosince či 15. prosince 2022). 

Zájemci se mohou na seminář hlásit na webu ock.skaut.cz, kde jsou i základní informace o OČK, Kurzu lektorského minima a podmínky účasti jednotlivých oborů. 

Kdo chce na Semináři získat odbornou činovnickou kvalifikaci, musí mít zároveň podanou žádost o příslušný obor. Pro většinu oborů je na Seminář třeba zpracovat přípravu, kterou účastník dokládá v rámci Žádosti o příslušný obor OČK. Doporučujeme proto s přihlašováním a žádostí začít co nejdříve, potřebná příprava může být náročná. 

Semináře je možno se zúčastnit i náslechově (tzn. bez ambice získat příslušnou OČK) - v takovém případě není třeba podávat Žádost a odevzdávat podklady. Tuto skutečnost označte v přihlášce, o přijetí budou následně rozhodovat garanti oboru. 

Nadcházející ročník bude už třetím Společným seminářem OČK. První proběhl v únoru 2021, druhý v únoru 2022 (oba z důvodu epidemických omezení proběhly online). Do třetice všeho dobrého! 

Jaroslav Petřík - Australan 
ock@skaut.cz