Do 13. 10. sbíráme podněty a připomínky k zadání témat Strategie 2030. Využij příležitost a přidej i ty své!

V uplynulých dnech jsme představili návrhy zadání čtyř strategických témat. Budeme rádi, když se do jejich připomínkování zapojí co nejvíce z vás a jejich obsah bude výsledkem naší společné práce. 

V návaznosti na  finální znění Strategie 2030, které schválilo Náčelnictvo letos v červnu, připravili garanti spolu s pracovními skupinami návrhy zadání prvních čtyř strategických témat:

  • Rangers a roveři
  • Environmentální výzvy
  • Klubovny, tábořiště a základny
  • Bezpečný skauting

Zde jsou odkazy na články, v nichž jednotlivá zadání představujeme a nabízíme různé možnosti, jak se zapojit do jejich připomínkování. Své komentáře, postřehy či návrhy na doplnění můžete přidávat do neděle 13. října. 

Jednoduchou možností, jak se k návrhům zadání vyjádřit, aniž by bylo nutné pročítat celá zadání, jsou tematická vlákna na SkautFóru. I krátké odpovědi na položené otázky mohou pomoci k lepšímu výsledku a budeme s nimi pracovat.

A mrknout na ně můžeš třeba hned:

Odkazy na všechny možnosti připomínkování najdete také na Skautské křižovatce v sekci Strategie 2030 pod jednotlivými tématy.

Zapojit se můžete jako jednotlivci, nebo nad zadáními můžete přemýšlet společně s oddílovou či střediskovou (okresní/krajskou) radou, roverským kmenem či týmem vzdělávací akce, každý pohled opřený o vaše zkušenosti je důležitý.

Je na vás, zda projdete a zamyslíte se nad obsahem všech dokumentů, nebo se budete věnovat jednomu či dvěma vybraným, které jsou pro váš oddíl nebo středisko palčivé a aktuální, nebo k nim máte odborně blízko. 

Získané podněty, návrhy a připomínky pracovní týmy pečlivě projdou a dle svého nejlepšího vědomí a svědomí promítnou do finálních návrhů zadání. Ta pak projedná Náčelnictvo na svém listopadovém jednání a schválená zadání budou zveřejněna na Skautské křižovatce. V roce 2025 pak rozběhne práce na v nich obsažených projektech.

Je i na vás, zda bude obsah strategických témat dobrým vodítkem pro společnou práci a rozvoj na všech úrovních od oddílů po celou organizaci. Těšíme se na vaše názory, podněty a postřehy!

Barbora Tichavová – Rozárka, místostarostka

Ondřej Vokál – Vokin, náčelník