Zjistěte, kdo se zatím rozhodl kandidovat do ústředních orgánů. Pilnou kandidaturu je možné podat až do Valného sněmu!

Kandidátní komise 30. 1. uzavřela seznam řádných kandidatur do ústředních orgánů, aktuální přehled kandidátek a kandidátů je k dispozici na Skautské křižovatce v sekci věnované Valnému sněmu 2024.

Bylo by skvělé, kdybychom si mohli při volbě do Náčelnictva a dalších ústředních orgánů skutečně vybírat. Z aktuálního přehledu kandidátek a kandidátů je zřejmé, že se to spíš nedaří a do Náčelnictva a Ústřední revizní komise je kandidátek a/​nebo kandidátů nedostatek. 

Pokud o kandidatuře uvažuješ a máš chuť se zapojit do rozhodování o směřování organizace, neváhej, požádej o podporu radu svého okresu či kraje (příp. jakoukoliv jinou VOJ) nebo některý z ústředních orgánů a vyplň v skautISu kandidátní listinu. Máš ve svém skautském okolí lidi, kteří by podle Tebe byli v Náčelnictvu či v jiném z ústředních orgánů přínosem? Ozvi se jim a postrč je k tomu, aby svoji kandidaturu zvážili. 

Pokud bys chtěl/​a nahlédnout do  fungování Náčelnictva, je možné se zastavit na jeho posledním jednání před Valným sněmem, které proběhne 9.-10. 2. 2024, obrátit se s dotazem na jeho současné členky a členy, příp. nahlédnout do “manuálu”, díky kterému se nováčci v Náčelnictvu mohou rychleji seznámit se způsobem jednání a nabízenou podporou. 

Informace k tomu, kdo a jak může kandidovat do Náčelnictva i dalších ústředních orgánů jsou k dispozici na Skautské křižovatce. V případě nejasností kolem podání či schválení kandidatury se je možné obrátit na kandidátní komisi (konkrétně na e-mail lenka.sablova@skaut.cz)

Jan Novák, předseda kandidátní komise VSJ