Záhada hlavolamu vyšla v ukrajinštině

Skautská nadace Jaroslava Foglara vydala knihu Záhada hlavolamu v ukrajinštině ve více než 3000 kusech, které již putují k ukrajinským dětem v Česku i na Ukrajině, například do Buči, Irpině a Kyjeva. Vydání knihy podpořili dárci nadace. Chcete ji darovat svým ukrajinským přátelům? Zakupte ji v dobročinném obchodě.

"Sbírka, kterou jsme zakládali s cílem rozdat ukrajinským klukům a holkám 500 knížek, tak předčila naše očekávání a my z toho máme obrovskou radost. Vytištěné knihy už nyní míří ke svým čtenářům ať u nás, tak na Ukrajině. Prvních 300 knih právě čerstvě dorazilo díky skautům do Buči, Irpině a Kyjeva. Za paletami knih je spousta skvěle odvedené práce, počínaje překladem, sazbou i tiskem. Ale důležité je mít pro celou akci i zázemí. Děkujeme Junáku - českému skautu - ústředí a jeho dobrým duším, kteří nám obrovské množství knih pomáhají přenášet, uskladnit, zabalit a předat! Děkujeme zkrátka všem, kterým knížky na často dlouhých cestách projdou rukama a kteří věnovali energii i čas malým čtenářům,"

uvedla Magdalena Černá ze skautské nadace.

Do distribuce se zapojilo mnoho organizací, které pomohou dostat Záhadu hlavolamu do rukou dětem napříč celou Českou republikou. Velké počty rozděluje Národní knihovna v Praze, Člověk v tísni, Sdružení přátel Jaroslava Foglara, Česká asociace streetworku a další spolupracující organizace a spolky (Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy, Centrum pro integraci cizinců, OCHZ – NZDM Klub Coolna Znojmo, Kalyna – komunitní uprchlické centrum v Pardubicích.

Knihu lze zakoupit v omezeném množství ve dvou verzích v Jestřábově dobročinném obchodě.

Jaroslavu Foglarovi tak vychází další zahraniční vydání jeho knihy. V minulosti jeho knihy vyšly v polštině, slovenštině, ruštině, maďarštině, němčině nebo v esperantu.