Workshop – přiznání k dani z příjmů právnických osob (DPPO) 2024

Má vaše jednotka podat přiznání k DPPO a vy si nejste jistí, jak na to? Přihlaste se na workshop k DPPO. Připojte se on-line v neděli 7. 4. 2024.

Začneme stručnou rekapitulací přípravných kroků před vyplněním přiznání, obecnými informacemi k daňové problematice, zodpovíme Vaše dotazy. Následně společně projdeme a vyplníme formulář daňového přiznání.

Workshop proběhne ve dvou částech a je určen pro začátečníky i zkušené hospodáře

Dopoledne (9-12 hod.) bude věnováno přípravě podkladů pro daňové přiznání - řekneme si, jaké máme činnosti a jak je v účetnictví analyzovat a rozdělit. Dále již budete pracovat se svými podklady. Výsledkem bude tabulka, ze které zjistíte, zda je vaše hlavní činnost zisková, jestli máte nějakou vedlejší činnost, a zda máte povinnost podávat daňové přiznání. Tato část je určena spíše začátečníkům, ale i zkušení hospodáři si zde mohou své podklady zkontrolovat a upevnit si své znalosti.

Odpoledne (15-16:30 hod.) bude věnováno přímo vyplnění daňového přiznání na základě vypracovaných podkladů.

On-line workshop je záměrně koncipován na dvě části, abyste si po výkladu v první části mohli dodělat podklady, či zjistit další potřebné informace. 

Již na první část (dopoledne) je potřeba mít zpracovanou účetní závěrku/​přehledy pro jednoduché účetnictví, inventarizaci účtů, přehled s členěním druhů výnosů a nákladů /příjmů a výdajů – dle metodiky v co nejlepším stavu (Metodický list v příloze tohoto článku), usnadníte si další práci a ušetříte čas.

Předpokládáme, že budeme přiznání vyplňovat online ve formuláři finanční správy, ale není to podmínkou – můžete použít i tištěný formulář přiznání k dani z příjmů právnických osob – ke stažení např. zde.

Podrobné pokyny a odkaz na on-line místnost zašleme přihlášeným účastníkům. 

Na workshop se přihlaste zde nejpozději do 24. 3. 2024.

Těšíme se na Vás,
Blanka a Olga