Skautské jobs – hledej své spolupracovníky přímo na Zpravodajství

Potřebuješ pomoct s vedením světlušek? Rozhodli jste se najmout pro středisko účetní nebo správce základny? Hledáš kuchaře na lesní kurz? Hodil by se ti do týmu lektor, psycholog, zdravotník nebo tajemník? Pak je tu pro tebe skaut.cz/jobs – nová sekce Skautského zpravodajství.

Dvanáct let fungovala stránka jobs.skaut.cz. Protože už technicky i graficky zastarala a byla málo využívaná, přenesli jsme možnost psát inzeráty a hledat nové spolupracovníky na Zpravodajství, které žije, kam se dívají tisíce čtenářů týdně. Skautské jobs jsou k dispozici pro inzeráty na dobrovolnické i placené pozice, na dlouhodobou spolupráci i krátkodobou či jednorázovou pomoc, pro všechny regiony a pro všechny úrovně od oddílů po ústředí. Všechny poptávky by ale měly být na role a uplatnění v rámci Junáka – českého skauta. Nenabízejte zde prosím skautům práci v jiných organizacích či firmách.

Inzerát na skaut.cz/​jobs může přidat kdokoliv. Jak na to?

  1. Klikni na Přidat článek vpravo nahoře. 
  2. Přihlas se přes skautIS.
  3. Pokud se ti zobrazí více variant, vyber Zpravodajství. 
  4. Ve Skautském zpravodajství klikni na Nový článek. 
  5. Název: Co nejstručněji napiš to nejpodstatnější, např. Hledáme vedoucí světlušek v Příbrami nebo Hledá se kuchař*ka na letní běh ČLK nebo Středisko Blaník Praha najme účetní*ho apod.
  6. Odklikni publikovat, popř. vyber datum, od kdy má být inzerát viditelný. (Články na Zpravodajství nemají žádnou expiraci. Až tedy tvůj inzerát nebude aktuální, smaž ho prosím.)
  7. Pokud se ti nabízí kategorie, vyber kategorii Jobs, poznámku ke kategorii nevyplňuj. (Většině uživatelů se kategorie nenabízí.)
  8. Do perexu napiš v několika větách to nejdůležitější (250-300 znaků). Tímhle úvodním shrnutím máš šanci čtenáře zaujmout. Např. Pokud rád*a vaříš a směješ se a máš čas 11.-20. 8. 2023, pojeď s námi na ČLK Mlsný jazyk na Mentaurov u Litoměřic.
  9. Obrázek dlaždice není nic jiného než místo pro nahrání ilustračního obrázku nebo fotografie vašeho týmu, z vašeho tábora nebo kurzu atd. Prostě obrázek, kterým zaujmeš a bude k tématu tvého inzerátu.
  10. Text článku: Sem napiš stručně a přehledně podrobnosti svého inzerátu, hlavně

    • co je náplní nabízené pozice,
    • jakou kvalifikaci má splňovat ten, koho hledáš, co dalšího od něj/​ní očekáváš,
    • kde, kdy a na jak dlouho ho/​ji potřebuješ,
    • co za výkon funkce/​role/​práce nabízíš,
    • kontakt(y), kam se ti mohou zájemci ozvat.
  11. Některým uživatelům (záleží na roli ve skautISu) se zobrazí ještě další políčka formuláře, která ale není nutné vyplnit či měnit.
  12. Klikni na Uložit.
  13. Hotovo. Zkontroluj, že se tvůj inzerát objevil na Zpravodajství. Pokud není v sekci Jobs, brzy ho tam redaktoři Zpravodajství přesunou. 

Zpravodajství sledují tisíce skautů, obvykle se ale na stránku dostanou přes odkaz. Nespoléhej tedy na to, že tvůj inzerát někdo objeví. Aktivně odkaz na svůj článek sdílej v mailech, na sociálních sítích atd.

Ať ti skaut.cz/​jobs pomůže najít nové spolupracovníky! A ať vám tým dobře funguje!

Petra Bašová – Fidla, koordinátorka personalistických projektů, lide@skaut.cz
Petra Daněčková – Peťule, redaktorka interní komunikace