Uvažujete o vybudování nové klubovny? Nadace Moudrá cesta nabízí podporu počáteční fáze: nový program Moudré klubovny

Junák – český skaut spolupracuje s Nadací Moudrá cesta, která chce podporovat vznik skautských kluboven. Máme zájem, aby nově plánované klubovny co nejlépe sloužily hlavně dětem, sloužily dlouhodobě, byly promyšlené a plánovány s ohledem na ekologii, pořizovací a provozní náklady.

Čeho se aktuálně nabízená podpora týká

1. Pokud se jedná o novou stavbu, zanalyzujeme, zda lze použít nově vznikající koncept modulárních kluboven a pokud ano, tak může středisko počítat se studii a následnou projektovou dokumentací, která bude přizpůsobena danému místu. Do budoucna plánujeme pomáhat i s inženýringem.

2. Pokud se jedná o rekonstrukci / přístavbu nebo novostavbu, pro kterou není vhodné použít vznikající koncept modulárních kluboven, nebo je již projekt v pokročilejší fázi, bude posouzeno individuálně, jak můžeme pomoci.

Pokud máte zájem o zařazení do programu a  konzultaci ke stavbě klubovny, ozvěte se prostřednictvím jednoduchého formuláře. Ozveme se zpět a domluvíme vhodnou podporu.

Nabídka se týká také  OJ, které jsou již v nějaké počáteční fázi přípravy a stojí o názory dalšího architekta.  

Poskytnutá  podpora je díky Nadaci moudrá cesta pro jednotky zdarma

Koncept Moudrých (modulárních) kluboven byl představen na Setkání skautských stavitelů (dále jen SESTAV). Všechny prezentace ze SESTAVu jsou dostupné ZDE.  Prezentace Moudrých kluboven je ZDE a  zvukový záznam k prezentaci autora - Jana Tyrpekla je ZDE.  Úvahy o nové klubovně v souvislosti s klima-změnou jsou ZDE - prezentace a ZDE - záznam.

Tým programu Moudré klubovny ocení vaše názory, podměty a diskuzi k návrhu modulárního projektu Moudré klubovny, tak aby dobře sloužil. Neváhejte nás kontaktovat, chceme téma společně posouvat, děkujeme.

V předchozích letech podporovala vznik studií nových kluboven a projektové dokumentace Skautská nadace Jaroslava Foglara. Ta bude v letošním roce podporovat především matching, tj. znásobení darů na platformě darujme.cz. 

Prezentace Moudrých kluboven je na http://moudreklubovny.jdem.cz

Ivo Brzobohatý - Ještěr (Garant pro nemovitosti)
ivo.brzobohaty@skaut.cz

Barbora Zálohová (Fundraising)

barbora.zalohova@skaut.cz