Nezapomeňte, že registraci je potřeba mít odevzdanou do 31. 1. 2022

Registrace pro rok 2022 nám již běží v plném proudu a bylo by dobré mít její průběh pod kontrolou. Nezapomněli jste na důležité termíny nebo založit registrační kategorie ve vaší jednotce?

Veškeré odpovědi najdete v již zveřejněných článcích a směrnicích (v tomto článku a ve Směrnici k registraci). Zde přinášíme krátké shrnutí.

Skautské kraje založily registraci již 9. prosince, okresy 16. prosince a střediska mají mít založenou registraci do 1. 1. 2022. Odevzdanou ji musí mít  do 31. 1. 2022.

Zpracovávejte registraci v oddílech a základních organizačních jednotkách včas!

Registraci je vhodné zpracovávat s předstihem, ať můžete vyřešit všechny nečekané okolnosti (chybějící data apod.), které by vám mohly zamezit včasné odevzdání. Nenechávejte vše na poslední den. 

Rozcestník užitečných odkazů

Zvažte, zda není potřeba zkontrolovat a aktualizovat údaje členů, kteří přišli do oddílu dříve!

Přišli vám členové do oddílu už v září? Zkontrolujte, zda máte jejich data a data jejich zákonných zástupců stále aktuální. Pamatujte, že registrace je jen jednoročním zaznamenáním stavu organizace a její členské základny. Ale údaje o členech i jednotkách je potřeba aktualizovat průběžně. Nenechávejte tedy aktualizace a doplňování údajů až na poslední chvíli před odevzdáním registrace. Zkontrolovat a aktualizovat údaje členů, jejich kontakty, kvalifikace apod. můžete kdykoli během roku. 

Pro kontrolu a aktualizaci platnosti údajů osob můžete také využít možnost skautISu provádět elektronicky aktualizaci údajů mladších členů přímo jejich rodiči, nováčkům lze poslat i zcela elektronickou přihlášku do organizace. Vše tak zvládnete pohodlně zcela elektronicky z pohodlí domova.

Nevíte si rady? Rádi vám pomůžeme. V případě dotazů a potíží pište na registrace@skaut.cz

Jan Chmelař

asistent organizačního zpravodaje