Kontingent Junáka – českého skauta na Světové Jamboree 2023 do Jižní Korey povede Radomír Švihel – Radar

Výkonná rada jmenovala Radomíra Švihela – Radara vedoucím českého kontingentu na příští světové Jamboree. To proběhne v létě roku 2023 na unikátním místě na pobřeží Žlutého moře v Jižní Koreji.

Světové Jamboree (WSJ) je největší mezinárodní skautské setkání! Říká se, že by ho měl/​a zažít každý/á skaut/​ka alespoň 1x v životě. V kůži účastníka/účastnice mohou navíc skauti a skautky vyrazit jen jednou. Musí jim totiž být v době konání akce mezi 14 a 17 lety a ta se pořádá jen 1x za 4 roky. Součástí kontingentu je ale také vždy tým dospělých dobrovolníků a dobrovolnic, kteří zajišťují organizační a reprezentační stránku výpravy i akce (IST). WSJ se koná vždy v jiné zemi světa.

Pořadatelem světového Jamboree 2023 se stala Jihokorejská národní skautská organizace a vybrala pro událost opravdu jedinečné místo. SaeManGeum je futuristický prostor na pobřeží Žlutého moře, který se snaží o propojení moderního urbanismu s přírodním ekosystémem. Program slibuje poznat obě tváře tohoto místa. Motto akce zní „Draw Your dream!

Úkolem kontingentu Junáka – českého skauta v čele s Radomírem Švihlem – Radarem, bude umožnit českým skautům a skautkám zažít světové Jamboree, Jižní Koreu a přiblížit skautům a skautkám z celého světa to nejlepší z českého skautingu.

Korejská kultura spojená s WSJ 2023 slibuje nezapomenutelný zážitek pro celý český kontingent. Je pro mě ctí a výzvou stát v jeho čele a projít veškerou přípravou až po akci samotnou. V současné chvíli skládáme dohromady tým, se kterým budeme tvořit naši výpravu a společně s vámi reprezentovat naši zemi a skauting mezi ostatními národy. Sledujte skautské informační kanály, kde postupně zjistíte, jak být součástí českého kontingentu na WSJ 2023 v Jižní Koreji. Těším se na Vás!“ Radomír Švihel – Radar

Světové jamboree má dlouhou tradici oslavy skautingu, míru a přátelství. Účastnit se takové akce je nezapomenutelné, přináší však i nesčetné zážitky a výzvy pro vedoucí, servis tým a organizátory. Junák – český skaut bude na Jamboree v roce 2023 opět vypravovat kontingent a my jsme rádi, že výzvy jeho vedení se ujal Radar.“ Vojtěch Olbrecht – Fišer

Máš zájem být součástí organizačního týmu? Ozvi se na info@jamboree.cz

Vojtěch Olbrecht – Fišer

zahraniční zpravodaj Výkonné rady