Jak je to se signálem v STS?

Skautská telefonní síť je stále oblíbenější. Přes 13 000 připojených uživatelů si užívá cenově výhodných služeb a každý měsíc se připojují desítky dalších. Častou otázkou je, jak je to se signálem. Můžeme tě ubezpečit, že ho chytneš téměř všude, včetně tunelů pražského metra.

Po revitalizaci stanice Jiřího z Poděbrad si v Praze můžeš užívat levná data, volání a SMS skutečně ve všech tunelech a vestibulech pražského metra. Na ostatní podzemní prostory jako jsou třeba tunely pro vlaky si ještě nějaký čas počkáš. Nad povrchem se o ztrátu připojení už vůbec nemusíš bát. Stejně tomu je v naprosté většině měst a vesnic v celém Česku.

Jediné výjimky nastávají v případě extrémních podmínek v podobě hlubokých lesů, hor a odlehlých oblastí. Podívali jsme se na pokrytí signálem, které mapuje Český telekomunikační úřad a zveřejňuje ve službě VPortal.

Jak u 5G sítě, tak u 4G vychází Vodafone (tedy i STS) dobře, mnohdy lépe než u konkurenčních operátorů. Pokud tě zajímá nějaká konkrétní oblast, třeba tábořiště, kam se se skauty chystáš, pak využij mapu pokrytí, kterou provozuje Vodafone. Návod na její obsluhu jsme pro tebe vytvořili zde.

Srovnání pokrytí 5G signálem

Srovnání pokrytí 4G signálem

V případě, že jsi na místě bez signálu, můžeš vyzkoušet nějaký z triků, jak posílit mobilní signál nejen v přírodě.

Do skautské telefonní sítě se můžeš připojit ty i až 6 tvých blízkých třeba i z řad neskautů. Společně si budete užívat výhodné mobilní služby v podobě levných dat či volání a esemeskování v rámci celé sítě Vodafone zdarma. Služba STS je celá bez závazku a nevyžaduje žádné vstupní poplatky za připojení.

Za TDC
Ondřej Turek – Opičák
telefony@skaut.cz
www.skaut.cz/​sts