Informační balíček Kanceláře ústředí – říjen 2024

Milé sestry, milí bratři, věnujte i dnes pár minut přečtení všech titulků, mezi nimiž jistě najdete podstatné informace, které Vám i Vaší jednotce dobře poslouží. Toto je online verze rozeslaného e-mailového newsletteru.

Milé sestry a milí bratři,

chcete se podílet na směřování našeho hnutí? Máte jedinečnou šanci! Do 13. října sbíráme vaše podněty a připomínky k zadání témat Strategie 2030. Pomozte nám utvářet budoucnost skautingu.

A aby se vám lépe plánoval nový skautský rok, připravili jsme pro vás kalendář celostátních skautských akcí. Najdete ho na Křižovatce, v PDF i pro Google kalendář.

Skautská pomoc v povodněmi zasažených oblastech je stále potřeba. Všechno pohromadě najdete na skaut.cz/​povodne, včetně možností finanční podpory od Skautské nadace.

Se stiskem levice,

Petr Vaněk – Permi
místostarosta a zpravodaj pro komunikaci a projekty služby společnosti


Do 13. 10. sbíráme podněty a připomínky k zadání témat Strategie 2030. Využij příležitost a přidej i ty své!

V uplynulých dnech jsme představili návrhy zadání čtyř strategických témat. Budeme rádi, když se do jejich připomínkování zapojí co nejvíce z vás a jejich obsah bude výsledkem naší společné práce.

Kalendář celostátních skautských akcí 2024/​2025 na Křižovatce, v PDF i pro Google kalendář. Chcete mít přehled a znát užitečné termíny?

Stejně jako v předchozích letech jsme i letos připravili kalendář celostátních a mezinárodních akcí, aby mohl jednotkám sloužit jako nástroj pro plánování nového skautského roku.

Skauting může být finančně dostupnější i díky programu Darujeme kroužky dětem. Právě se otvírá nové kolo čerpání příspěvků

Zajímají vás možnosti, jak holky a kluky z rodin ve finanční nouzi podpořit, aby mohli skautovat? Pak by vám nemělo uniknout, že ČRDM 17. 9. opět otevřela program Darujeme kroužky dětem.

Rozjíždíme nový tříletý projekt na vzdělávání skautů, skautek i vedoucích

Dobrá zpráva. Náš projekt v rámci Operačního programu Jan Amos Komenský od MŠMT byl schválen. Díky vaší podpoře se můžeme pustit do práce a připravit pro vás pestrou nabídku vzdělávacích aktivit, workshopů a kurzů.

Jaká byla Světová skautská konference 2024?

V srpnu se stala egyptská Káhira místem 43. Světové skautské konference WOSM. Také delegace Junáka – českého skauta byla u toho. Jaká je nová strategie na příštích 9 let? Kde se uskuteční budoucí celosvětová skautská setkání? 

Intercamp 2026 v Česku: Víme, kdo ho povede! Budeš také u toho?

Výkonná rada jmenovala vedení Intercampu 2026, který se uskuteční po 10 letech opět v Česku. V pořádání se střídají jednotlivé státy a 22.-26. května 2026 to bude na nás.

Potřebujete investiční vybavení? Požádejte si v nové výzvě MŠMT!

Očekávané druhé kolo investiční výzvy MŠMT je tu! Požádejte si o dotaci na pořízení dlouhodobého hmotného majetku jako jsou hangáry, teepee, lodní kontejnery nebo třeba přívěsy na lodě.

Přinášíme podzimní inspiraci pro RS v podobě výběru projektů a výzev i dalších aktivit

Projekty, kterými lze roverský program a rovering posunout na vyšší level! Okořeň podzim roveringem, prožij ho, načerpej inspiraci a ovlivni jeho podobu.

„Malý sněm“ Kmene dospělých o velkých věcech – přijeď na Kmenovou poradu

22.-24. listopadu 2024 proběhne v Kolíně Kmenová porada – setkání členů Kmene dospělých a všech, kdo se zajímají o skautování dospělých. Bude se jednat hlavně o vizi fungování a rozvoje Kmene dospělých. Přihlásit se můžeš i ty, a to do konce října.

Hledá se pořadatel Poradní skály 2025: celostátního setkání pro vedoucí vlčat, světlušek, žabiček a benjamínků

Celostátní víkendové setkání vedoucích šestek, rojů, smeček, oddílů a skupinek benjamínků hledá pořadatelský tým, který zajistí zázemí akce. Co je jeho úkolem a do kdy je možné se přihlásit? Čtěte, jakou podporu pořadatelům nabízíme. 

Přehled výzev Skautské nadace Jaroslava Foglara po povodních

Krátce po začátku povodní vyhlásila nadace veřejnou sbírku Skautská pomoc postiženým regionům a zatopeným klubovnám. Děkujeme všem dárcům za podporu této sbírky, za finanční dary i za sdílení na sociálních sítích.

Pravidla Svojsíkova závodu pro ročník 2025 a další podpora: seznamte se

Blíží se nový ročník Svojsíkova závodu a s ním i aktualizovaná pravidla. Zásadní změny pravidel však nenastaly, a tak je možné zahájit přípravy na jednotlivá kola. K nim vám nabízíme podporu – čtěte, co lze využít.


Další novinky

Hledáte vzdělávání na míru vaší akci či jednotce? Vyzkoušejte aktualizovanou verzi Vzdělávání na klíč

Umělecká šestka 2025 – celostátní akce pro vlčata, světlušky a žabičky

JOTA/​JOTI 2024 - online jamboree spustilo registraci!

Korzo Národní 2024: Hledáme koordinátory a pomocníky, zveme na program

V říjnu vás zveme na další online setkání skautských vzdělavatelů

Hledáme členy do týmu pilotního projektu Čekatelské zkoušky bez kurzu


Zápisy z jednání Náčelnictva a Výkonné rady

Zápisy Výkonné rady

Zobrazit

Zápisy Náčelnictva

Zobrazit


Balíček ústředí a Zprávy Výkonné rady

Balíček ústředí je měsíční souhrn toho, co potřebuje vědět každá organizační jednotka pro své úspěšné fungování, je to koncentrace praktických informací. Zprávy Výkonné rady vám přijdou jednou za čtvrtletí.

Zde je online verze rozeslaného e-mailu.

Přihlásit se k odběru Balíčku ústředí a Zpráv Výkonné rady.