Děkujeme za podněty a postřehy k návrhům zadání strategických témat. Co se ve strategii bude dít dál?

Koncem září jsme vám představili zadání prvních čtyř strategických témat a v minulých dvou týdnech někteří z vás využili příležitost zapojit se do jejich připomínkování. Jejich garanti se svými týmy nyní zadání dopracovávají, aby je předložili ke schválení Náčelnictvu.

Veřejné připomínkování návrhů zadání strategických témat

  • Rangers a roveři
  • Environmentální výzvy
  • Klubovny, tábořiště a základny
  • Bezpečný skauting

probíhalo v první polovině října skrze Zpravodajství (komentování sdílených dokumentů), facebookovou skupinu SkautFórum (v tematických vláknech, kde bylo možné reagovat na konkrétní položenou otázku k danému strategickému tématu) a instagram.com/​skaut. 

Děkujeme všem z vás, kteří využili možnost ovlivnit obsah jednotlivých témat a přispěli svými podněty a komentáři. Věříme, že i díky vašemu přispění budou dobrým vodítkem pro společnou práci a rozvoj na všech úrovních od oddílů po celou organizaci. 

Co se bude dít dál

Získané návrhy a připomínky pracovní týmy pečlivě pročtou a případně je zapracují. Zároveň řeší přesahy mezi jednotlivými tématy a nastavení indikátorů, podle nichž bude možné naplnění témat vyhodnotit. Návrhy zadání se následně bude zabývat Výkonná rada a poté je na svém listopadovém zasedání projedná Náčelnictvo. 

O finální podobě zadání strategických témat budeme informovat v článku na Zpravodajství a samozřejmě na Skautské křižovatce v sekci věnované Strategii 2030, která obsahuje aktuální informace ke strategii jako celku i k dění v rámci jednotlivých strategických témat.

Konkrétní projekty plánované na rok 2025 se zároveň propíší do ročního plánu Výkonné rady a v roce 2025 se rozběhne práce na jejich naplňování. Ta se jistě neobejde bez zapojení všech úrovní organizace od krajů po oddíly, ať už ve formě přímé účasti na realizovaných projektech, pilotování jejich výstupů, sdílení dobré praxe nebo tipů na aktivity pro střediska a oddíly. O všech možnostech zapojení vás budeme samozřejmě průběžně informovat, nicméně cesty pro naplnění cílů Strategie 2030 si můžete hledat i sami podle vlastních možností a potřeb.

Barbora Tichavová - Rozárka, místostarostka

Ondřej Vokál - Vokin, náčelník