Zvládnete vytvořit pozvánku na skautský ples? Zapojte se do soutěže!

Skautský komunikační tým vyhlašuje soutěž pro všechny, které baví skautská grafika – pokročilé i začátečníky. Poměřte své grafické dovednosti, kreativitu i znalost Skautského vizuálního stylu s ostatními a vyhrajte parádní ceny! Na soutěžní plakátky se těšíme do konce února.

Jak se zapojit do soutěže?

Vytvořte pozvánku (plakátek) na fiktivní či reálný skautský ples, který bude ve Skautském vizuálním stylu, bude obsahovat základní a zásadní informace o akci a bude na něm skautské logo nebo logo jednotky. Pokud jste již vytvářeli vlastní pozvánku v minulosti, můžete ji přihlásit do soutěže určitě taky!

Svou soutěžní grafiku nám pošlete na email komunikace@skaut.cz s předmětem „Komunikační soutěž” jako soubor (formát PDF, png, jpeg…) nebo jako odkaz na návrh v Canvě. Kromě jména doplňte taky, odkud jste (oddíl, město). Zapojit se můžete do půlnoci 29. února 2024.

O co se soutěží?

Pro první tři místa jsme vybrali parádní ceny:

  1. místo: Skautská mikina s ikonami (na velikosti se společně domluvíme)
  2. místo: Kožený obal na nůž se skautskou lilií (který už se neprodává)
  3. místo: Růžový skautský hrnek (porcelánový)

Zároveň bychom se pozvánkami, které obsadí první tři místa, chtěli pochlubit ve facebookové skupině Bavíme se o skautské grafice a propagaci (samozřejmě pokud nebudete proti). A teď to možná úplně nejdůležitější – vítěznou grafiku bychom chtěli použít jako šablonu do skautské Canvy, aby ji mohli využívat všichni skauti a skautky.

Trochu ale doufáme, že si kromě cen každý a každá z vás najde v soutěži to, co potřebuje – třeba čas jen tak pro radost tvořit, odhodlání se pochlubit svým oblíbeným plakátem nebo důvod, proč poprvé začít se skautskou grafikou.

Co a jak budeme hodnotit?

Po skončení soutěže budou soutěžní příspěvky hodnotit členky skautského komunikačního týmu a několik skautských grafiků a grafiček.

Budeme hodnotit:

  • Využití Skautského vizuálního stylu
  • Dodržení Skautského grafického manuálu
  • Celkovou kompozici
  • Nápad
  • Emoce a vyznění
  • Obsahovou stránku

Ačkoliv výtvory budeme hodnotit hned několika očima a máme stanovená kritéria, půjde stále o subjektivní výběr – tak s tím prosím počítejte. :)

Kam se vydat pro radu?

Pokud si nejste jistí pravidly Skautského vizuálního stylu, sháníte skautské prvky ke stažení nebo jen hledáte inspiraci, je několik míst, kam se můžete podívat:

Pomozte nám soutěž sdílet

Víte o někom, koho by soutěž mohla potěšit? Pomozte nám ji sdílet, aby se dostala k co nejvíce lidem – děkujeme! <3

Za skautský komunikační tým
Hana Kolářová – Hadka
hana.kolarova@skaut.cz