Zapiš si do diáře termín skautské akce roku! Národní skautské jamboree proběhne 3. až 8. května 2023

Začátek září je obdobím plánování oddílové a střediskové činnosti na začínající skautský rok. Je třeba vhodně propojit oddílové plány s mimořádnými příležitostmi. A mimořádnou příležitostí číslo 1 pro skautský rok před námi je jednoznačně Národní skautské jamboree!

Národní skautské jamboree po předlouhých 15 letech nabídne jedinečnou příležitost pro celostátní setkání věkové kategorie skautek a skautů. Takové setkání si jako organizace už dlouho dlužíme a jaro 2023 je momentem, kdy toto čekání končí. Zároveň, po dvou letech koronavirových omezení bude krásnou příležitostí potkat se a udělat si radost opravdu ve velkém. 

Národní skautské jamboree 2023 proběhne v termínu od 3. do 8. května 2023 a je připravováno pro několik tisíc účastnic a účastníků z celého Česka. Akce je primárně určena pro skauty a skautky ve věku od 10 do 16 let a bude mimo mnohé jiné zaměřena na posílení družinového systému v oddílech. Národní skautské jamboree 2023 se uskuteční s největší pravděpodobností na okraji Hradce Králové. 

Pro roverský i starší věk bude spousta příležitostí pro zapojení v pořádajícím servístýmu akce. 

V následujících týdnech vám přineseme všechny potřebné informace. Od přihlašování pro servistým, účastnický poplatek, přihlašování pro účastníky až po nahlédnutí pod pokličku dalších připravovaných kroků.

Hned teď si určitě zapište termín 3. až 8. května 2023 tiskacím písmem do diářů všech oddílů pracujících se skautkami a skauty a dejte o něm vědět všem na středisku, kterých se týká. 

Můžete začít sledovat kanály Národního skautského jamboree na Facebooku nebo Instagramu, ale počítejte s tím, že podstatné informace najdete vždy i v hlavních skautských celostátních kanálech, tedy ve Zpravodajství, na FB / SkautInfo nebo na IG / skaut. Informace vás neminou. 

Národní skautské jamboree 2023 bude radostí, kterou si společně zasloužíme. Jedinečnou příležitostí pro vzájemný kontakt mezi skautskými družinami a oddíly napříč celou zemí a šancí utvořit společně něco mimořádného. Těšte se už teď s námi! 

Jan Špatenka - Špáťa | jan.spatenka@nsj2023.cz 
vedoucí Národního skautského jamboree 2023

Vojtěch Olbrecht - Fišer 
zpravodaj pro zahraničí a velké akce

Barbora Tichavová - Rozárka
místostarostka a zpravodajka pro program