Vzkaz generálního tajemníka Světové organizace skautského hnutí (WOSM) českým skautkám a skautům

Generální tajemník WOSM, bratr Ahmad Alhendawi, poslal z letošní Evropské skautské konference v nizozemském Rotterdamu vzkaz všem českým skautkám a skautům. Videovzkaz od něj na konferenci osobně převzali bratr Vojtěch Olbrecht - Fišer, zahraniční zpravodaj Junáka - českého skauta, a sestra Kristýna Jelínková - Leela, delegátka konference.

„Nazdar, jmenuji se Ahmad Alhendawi a sloužím jako generální tajemník Světové organizace skautského hnutí (WOSM). Mám velkou radost, že mohu poslat tuto zprávu všem svým bratrům a sestrám v České republice, kteří se věnují skautingu a přinášejí možnost skautovat stále většímu počtu mladých lidí.

Jste jednou z nejrychleji rostoucích národních skautských organizací na světě, přepracovali jste svůj výchovný program, vylepšili jste jej, a skauting je díky vám atraktivnější pro mladé lidi. A dokázali jste celé zemi, že skauting je dnes stejně relevantní, jako byl v uplynulých desetiletích.

Toto není příběh pouze o rostoucích číslech. To není to, o čem mluvím. Mluvím o tom, že stále více mladých lidí může zažít to, co jsme zažívali my. Rozvíjet své dovednosti a znalosti a sloužit svým společenstvím.

Děláte něco skvělého. Svět vás sleduje a ve WOSM jsme na Vás neuvěřitelně hrdí. Jsme vždy připraveni jít společně s vámi. A chci, abyste měli neustále na paměti, že ve skautingu nikdy nekráčíte sami. Jste součástí úžasného hnutí ve 172 zemích, které sdílejí stejné hodnoty a stejný závazek. Pokračujte ve skautování, užívejte si to a nadále pomáhejte společnosti.

Doufám, že se s vámi brzy uvidím.“

Ahmad Alhendawi
generální tajemník Světové organizace skautského hnutí (WOSM)

Výše uvedený text je poladěný překlad videopozdravu. Ten najdete na sociálních sítích Junáka - českého skauta, mj. zde na facebookovém profilu nebo zde na youtubovém kanálu.

Foto: Leela, Ahmad, Fišer.