Modřiny nad kostýmy: Vzkaz náčelníků a starosty před skautskými tábory

Na začátku více než tisícovky letošních skautských táborů děkujeme vedoucím, kteří nechají skauty porazit kulatinu na tee-pee (i když by to sami zvládli rychleji), skautky postavit podsadové stany (i když možná budou trochu nakřivo) a vlčata se světluškami připravovat snídani pro všechny (i když med bude všude a kakao připálené - nebo studené).

Skauting je dobrodružná cesta učení se vlastní činností, postupného přejímání zodpovědnosti za sebe i druhé, a cesta, na které jsou chyby příležitostí k učení. To všechno v bezpečném prostředí s podporou dospělých. Děkujeme všem skautským vedoucím, kteří dají ve vhodný okamžik přednost obyčejné společné práci před vyšperkovanou etapou celotáborové hry s úžasnými kostýmy.

Děkujeme za všechny nezbytné modřiny, bolístky od táborových kamen, odřené prsty a trika od smoly. Skautský tábor je vynikající laboratoří pro jedinečnou skautskou výchovnou metodu, momentem pro učení pod modrou oblohou a příležitostí pro - často skokový - rozvoj osobnosti skautských holek a kluků. Mnozí rodiče by mohli vyprávět, o kolik samostatnější se jim často vracejí po dvou či třech týdnech jejich potomci.

Pomozme tomu i letos všichni, jak nejlépe umíme!

Úžasné skautské tábory přejeme!

Vendula Bušková - Véňa (náčelní)
Ondřej Vokál - Vokin (náčelník)
Josef Výprachtický - José (starosta)

👉 Doporučujeme vzkaz sdílet všude tam, kde by ho měli slyšet. Najdete ho také na oficiálním skautském FacebookuTwitteru.