Vykroč do jara s novou roverskou výzvou nebo projektem

Pět jarních výzev a projektů - pojď do toho taky! Vyber si jednu aktivitu z našeho jarního výběru, nebo prozkoumej databázi na webu Roverského rozcestníku. Jaro je přece jako dělané pro nové začátky a s nimi i nové osobní či týmové výzvy!

Jak na jarní výzvy v pěti krocích

  1. Mrkni na výběr a přečti si, oč jde.
  2. Vyber si jakoukoliv výzvu pro sebe nebo projekt pro svou skupinu.
  3. Pusť se do plnění!
  4. Oslav příchod jara úspěšně zvládnutou výzvou nebo projektem!
  5. Sdílej na sociálních sítích - v instagramových postech uveď @skaut a @rovering_cz, a třeba tak inspiruješ i ostatní!
Výzva/ Projekt
→ rozklikni si jejich kartu
Oblast roverské cesty + téma Proč právě teď?
P: Program, co bavíObjevování vlastních fyzických a duševních možností
* odpovědnost za svůj růst
Aby program bavil ostatní, musí bavit i jeho tvůrce! Příprava aktivit nemusí být pruda, když je vymýšlíte v partě a na míru účastníkům i sobě. Využijte třeba toho, že se blíží tábory a připravte se svým roverským společenstvím cool program právě na něj. Bojovka, šifrovačka nebo i jarní městská hra, kterou naplánujete pro oddíl, tak může udělat radost jim i vám. Win win! Roverský projekt a pomoc vašim oddílům!
V: Čas pro mě Hledání pravdy
* duchovní život
Vejdi do jara s čistou hlavou. V rámci svých povinností často zapomínáme myslet sami na sebe. To nejmenší, co pro sebe můžeš udělat, je věnovat si čas. Na cokoliv, co chceš právě ty. Uvidíš, že sebepéče se ti vrátí větším klidem a pozitivním pohledem na svět.
P: Upír Navazování dobrých vztahů
* zájem o druhé
Pokud můžete, darujte krev! A dejte vědět ostatním, v čem je to dobré a důležité. I jen předávání osvěty o darování krve, plazmy nebo i kostní dřeně může pomoct zachránit životy. Pusťte se se svou partou do toho.
V: Napiš politikovi*čce Hledání vlastního místa ve společnosti
* aktivní občanství
V červnu se konají volby do Evropského parlamentu. Podívej se na kandidáty a jejich návrhy. Zajímá tě něco, co v nich nenajdeš? Nebo by ses chtěl*a doptat na téma, které tě zajímá. Neboj se zeptat a napiš danému politikovi nebo političce zprávu.
P: Arboretum Nalézání vlastního vztahu k přírodě
* život v přírodě
Představte si své město, obec, čtvrť jako jedno velké arboretum. Jaké všechny druhy dřevin se v něm nacházejí? A věděli jste, že se výskyt stromů monitoruje? Objevte s vaším roverským společenstvím vzácné druhy, nebo si zmapujte, kde jsou ve veřejném prostoru ovocné stromy. A v létě pak vyražte na jejich plody.

Nevybereš si z této nabídky? Nezoufej a podívej se do databáze na Rovernetu. Výzvy a projekty v ní přibyly, tak prozkoumej, co je tam nového.

Za programový tým ústředí

Anežka Bednářová