Ústřice 2022 - poděkování a diskuse o změně klimatu a strategii

Ústředí, to není jen Výkonná rada, Náčelnictvo a kancelář v Praze, to jsou také desítky dobrovolníků v odborech, pracovních skupinách, redakcích a jiných týmech. Výkonná rada se s těmito dobrovolníky sešla, aby jim poděkovala za celoroční práci. Společně pak diskutovali o vznikající strategii do r. 2030 a o klimatické změně jako výzvě pro skauty.

Tématem loňské Ústřice byl pocovidový restart činnosti jak organizace, tak jednotlivých odborů a pracovních skupin. Zdá se, že se restart podařil, protože zástupci týmů, kteří dorazili na letošní Ústřici, měli co prezentovat. 15. října 2022 se v krásných nových prostorách komunitního centra na pražském Barrandově sjelo na 60 účastníků a organizátorů všeho věku z celé ČR.

Na programu bylo vzájemné seznámení se, informování se o tom, co se děje a řeší v organizaci a jednotlivých odborech a pracovních skupinách, ukázky programů nabízených odbory a také dva diskusní bloky: 1. o tom, jak klimatická změna ovlivní skauting a 2. o možných strategických tématech pro Junáka - českého skauta na dalších 8 let.

Výkonná rada také poděkovala svým dobrovolníkům za jejich dlouhodobou práci - všechny odbory, pracovní skupiny a redakce skautských časopisů dostaly poukázku na teambuildingový řemeslný workshop do Skautského institutu v Rybárně na pražské Kampě.

Děkujeme i touto cestou všem dobrovolníkům při ústředí, jejich týmům přejeme energii do další práce a těšíme se na setkání na Ústřici 2023!

Za organizační tým
Petra Bašová - Fidla