Skautská energie se mění a spouští aukci na levnější energie. Získat výhodné ceny můžeš i ty a tvé středisko. Přihlaste se

Naše skautská organizace spouští novou soutěž v rámci projektu Skautská energie. Do soutěže zve dodavatele energií s cílem získat co nejvýhodnější ceny elektřiny a plynu. Přihlásit se mohou nejen skautské jednotky a členové, ale i zájemci z řad veřejnosti. Čím více odběrných míst se totiž do soutěže zapojí, tím lepší ceny pro všechny přihlášené získáme.

Máme velkou radost, že se po pečlivém sledování vývoje trhu a přípravě nových podmínek můžeme po čtyřech letech vrátit k pořádání soutěží o levnější energie.

Do soutěže se můžeš přihlásit už teď, přihlášky sbíráme do 31. července 2024. Jak to letos funguje?

Jak to letos funguje?

  • Dodavatelé, které do soutěže pozveme, pak do 15. srpna předloží své nabídky co nejlepších cen energií na příštích 24 měsíců.   
  • My z nich vybereme tu nejvýhodnější a vítěze včetně vysoutěžených cen vám oznámíme v druhé polovině srpna. Obecně platí, že čím více zájemců se přihlásí, tím výhodnější ceny dodavatelé nabídnou.

Pokud jsi s námi v minulosti už soutěžil/​a, poznáš, že jsme podstatně změnili průběh soutěže. Poučili jsme se z energetické krize a upravili naše fungování tak, aby opět přinášelo úspory. 

Jednou z důležitých změn je nezávaznost celé soutěže. U přihlášky od vás nebudeme požadovat udělení plné moci pro jednání s dodavatelem. Po skončení soutěže pouze předáme vaše údaje vítěznému dodavateli, který vám zašle připravenou smlouvu k podpisu.

Zda se ji rozhodneš podepsat, bude jen na tobě. Nicméně vysoutěžené podmínky dodavatel nabídne pouze k aukci přihlášeným zájemcům.

Tvoje rozhodnutí podpoří i další velká změna. Předem totiž víš, mezi kterými dodavateli energií soutěžíme. Do letošní soutěže jsme pozvali:

  • Centropol - na trhu působí od roku 2002, dodává elektřinu a plyn statisícům odběrných míst,
  • Yello - dodavatel od Pražské energetiky, který se od roku 2012 stará o více než 60 000 zákazníků,
  • Pražská plynárenská - i přes svůj název zásobuje energiemi odběratele po celé České republice, a to už přes 120 let.

Všichni tři splňují naše požadavky na spolehlivého dodavatele. Zvládnou odbavit desítky tisíc odběrných míst a v energetické krizi se ke svým zákazníkům zachovali férově. Spolupracovali jsme s nimi už dříve a vždy bez problémů. Ať tedy soutěž dopadne jakkoliv, víte, že vítězem bude jeden z nich.

Kompletní přehled změn oproti minulosti najdeš v článku:

Co dělat, pokud jsi dnes zákazníkem Skautské energie

Pokud ses stal/​a zákazníkem Skautské energie do dubna 2024, znamená to, že máš smlouvu s jedním z našich stávajících dodavatelů (Centropol, MND, Bidli). 

Naše spolupráce s nimi postupně skončí do roku 2025, chceš-li s námi však zůstat i nadále, nejpozději do té doby musíš začít čerpat energie od našich nových dodavatelů. To uděláš jednoduše přihlášením svých odběrných míst do soutěže a uzavřením smlouvy s vítězným dodavatelem. V nabídce pro tebe máme ale i nesoutěžní produkty našich nových dodavatelů. Podrobné informace pro stávající zákazníky najdeš v samostatném článku.

Všechny informace o novém nastavení projektu a vyhlášené aukci najdeš na novém webu:

Přihlašujte se přes zákaznický portál

Pokud tě zajímají detaily, vše o fungování Skautské energie najdeš na stránce Jak se přihlásit. A když už jsi rozhodnut/​a a chceš ušetřit, rovnou se do soutěže přihlas v pár krocích přes náš nový zákaznický portál moje.skautskaenergie.cz. Aktuální soutěž je otevřena jen do 31. července.

Do portálu se nejprve zaregistruj a pak si přidej svá odběrná místa, která budeš chtít přihlásit do soutěže. Spravovat tak můžeš snadno v jednom účtu odběrná místa svoje, tvého střediska, tvé firmy nebo třeba tvé babičky, pokud tě tím pověří. Použiješ-li při registraci e-mail, který u tebe známe, svá odběrná místa najdeš automaticky rovnou přidaná k tvému účtu.

CHCI NAVŠTÍVIT NOVÝ ZÁKAZNICKÝ PORTÁL

Máš k novému nastavení projektu nějaké dotazy? Ideálně koukni na Časté dotazy a využít můžeš i dočasné veřejné zodpovídání všeho ve SkautFóru. Případně kontaktuj tým Skautské energie.

Víc hlav víc uspoří. Přihlas sebe, své středisko a svou rodinu se a přidejte se k desetitisícům lidí, kteří společně šetří za energie!

Za tým Skautské energie
Tomáš Slavík
ředitel