Připravte se na tábory. Objevte nezbytnosti, co váš táborový zážitek rozjedou naplno 

Naplno a s pečlivě vybranou nabídkou skautských příruček, doplněnou o autorské pohlednice a stylové ponožky! Co by vám nemělo chybět na táboře? Omrkněte naše tipy a pořiďte výbavu včas, abyste si užili letní dobrodružství od začátku do konce.

Skautská kuchařka – NOVINKA!

Skautská kuchařka je tu pro všechny, kdo chtějí dobře vařit a jíst s kamarády, družinou, oddílem či rodinou kdekoliv při outdoorových dobrodružstvích. Ať už jste vedoucí plánující oddílovou výpravu, skupina chystající se na oblíbený festival, nebo rodiče připravující rodinnou výpravu do divočiny – dobře poslouží jak začínajícím kuchařům, tak i těm, kdo hledají po letech vaření osvěžující inspiraci pro zpestření jídelníčku.

S láskou a péčí sestavená na základě rad zkušených skautských šéfkuchařů, tato kuchařka přináší nejen recepty, ale i důležité rady pro vaření v polních podmínkách, efektivní nákup a zpracování surovin, a to vše s důrazem na zapojení dětí do vaření. Připravte se na dobrodružství plné chuti – kuchařka Vás vybaví na přípravu chutných, zdravých a výživných jídel za každých podmínek. Kulinářské dobrodružství právě začíná! 

Roverský kompas – NOVINKA!

Roverský kompas je určen všem začínajícím roverům a rangers. Pomůže ti objevit tvou roverskou cestu, slouží jako přechod od skautské stezky k cestě roverské. Pomáhá zorientovat se ve světě roveringu. Zjisti, co tě čeká a co rovering nabízí! Skrze 10 aktivit ti stručně a přehledně představí rovering a provede tě prvním rokem roveringu.

Skautská praxe – příručka na tábor a výpravy

S velkou úctou chceme přispět k odkazu legendární skautské praxe Velena Fanderlika a jeho pokračovatelů. Objevuj s námi kouzlo tábornictví a zálesáctví na svých výpravách s oddílem, s kamarády i na letních táborech. Jako spolehlivý průvodce na cestě by měla být tato Praxe vždy ve tvé kapse. Velmi dobře ji také využiješ při plnění stezek a odborek.

Sada skautských pohlednic

Zanechte stopu svého dobrodružství a pošlete pozdrav z tábora díky sadě deseti skautských pohlednic. Obsahují ilustrace od předních ilustrátorů na motivy skautského života, přírody a dobrodružství.

Pohlednice jsou interaktivní. Díky tomu je ocení i nejmenší děti a máme vyzkoušené, že udělají velkou radost i dospělým. Kdy naposledy jste si vyhráli s doplňovačkou nebo uchovali na papír vzpomínku v podobě vylisované přírodniny? A kdy jste takovou pohlednici obdrželi?

Skautské ponožky

Skautské ponožky jsou ideální pro chvíle, kdy budete potřebovat trochu zvednout náladu něčím veselým a barevným, nebo budete prostě cítit potřebu navléknout něco originálního. Dost bylo nudy! Vybírat můžete i z dalších vzorů – decentnějšího modrého, veselého žlutozeleného a klasického červenomodrého. Všechny se skautským motivem, kvalitní a české, z 80% česané bavlny.

Rádcovský zápisník 2.0

Příručka pro rádce a rádkyně, která pomůže s přípravami družinovek. S naším zápisníkem budete mít všechny plány, nápady a poznámky přehledně uspořádané. Obsahuje listy s hromadou užitečných informací, tipů a triků a prostor na veškeré poznámky. Rádci a rádkyně v něm najdou prostor pro sebe a družinu a podporuje je ve spolupráci s vedoucím oddílu.

Nečekejte do poslední chvíle! Mrkněte do JUNshopu ještě dnes a sežeňte kompletní výbavu na tábor. Vaše letní dobrodružství začíná tady! 

Co pořídit dalšího?

Ve skautském eshopu Junshop.cz najdete také také širokou nabídku publikací, včetně skautské beletrie, skautské metodiky a veškerého skautského vybavení. 

Petra Daněčková (Peťule),
redaktorka interní komunikace Junáka – českého skauta