Přihlaste se na pilotní Kurz první pomoci a splňte absolventskou podmínku vůdcovské zkoušky za jeden víkend

Podmínkou získání vůdcovské zkoušky dosud byla (až na přesně stanovené výjimky) mj. úspěšná absolvence kurzu Zdravotník zotavovacích akcí (ZZA), v délce typicky 40 hodin (ne méně). Nově budeme pilotovat alternativu v podobě kratšího Kurzu první pomoci a vy se do něj můžete přihlásit!

Kurz první pomoci (KPP) bude výrazně kratší než klasický zdravotnický kurz (ZZA), protože se zmenší vzdělávací obsah, který na tomto kurzu bude probírán, respektive ověřován (nebudeme vás učit, jak pečovat o nemocné na táboře nebo jaké jsou minimální počty sprch pro zotavovací akci, ale budeme vás učit, jak se po zdravotní stránce postarat o své svěřence na víkendové akci - jak se na takovou akci vybavit, jak rozpoznat vážné zdravotní problémy, kdy zavolat rodičům nebo si přivolat odbornou pomoc a postarat se o postiženého do jejího příjezdu). 

Zatímco ZZA opravňuje k výkonu funkce zdravotníka na táboře nebo jiné zotavovací akci Junáka - českého skauta (organizovaný pobyt 30 a více dětí ve věku do 15 let na dobu delší než 5 dnů), KPP bude určen zejména těm, kdo chtějí působit ve vedení skautských oddílů, ale funkci zdravotníka na větších akcích zastávat nechtějí (a jakožto absolventi KPP tu možnost ani mít nebudou). 

Zjednodušeně řečeno:

  • absolvent ZZA bude moci (při splnění ostatních podmínek) absolvovat vůdcovskou zkoušku i být zdravotníkem na táborech a zotavovacích akcích Junáka - českého skauta,
  • absolvent KPP bude moci (při splnění ostatních podmínek) absolvovat vůdcovskou zkoušku, ALE NEBUDE OPRÁVNĚN BÝT ZDRAVOTNÍKEM na táborech a zotavovacích akcích

Pilotní ročník KPP, který povede zkušený instruktorský tým zdravotnických kurzů Perla, je vypsán na 29. listopadu - 1. prosince 2024 v Praze na základně 4. PVS “Na Křížku”  Pitterova 1, Praha 3.

Cena kurzu bude 1 200 Kč.

Podmínkou účasti je dosažení plnoletosti nejpozději v den zahájení kurzu.

Úspěšná absolvence bude podmíněna aktivní účastí, prokázáním kompetencí odpovídajících obsahu kurzu (písemným testem a praktickou zkouškou) - viz níže a vyplněním dotazníku zpětné vazby po kurzu.

Přihlásit na kurz se můžete od 13. srpna do 13. září přes skautIS zde.

V případě dotazů pište na email zdravotak@parvula.cz.

Tým zdravotnických kurzů Perla