Přihlašování na Intercamp 2024 v Polsku odstartuje 1. 12., buďte připraveni

Intercamp, každoroční evropské setkání skautek a skautů, se bude konat od 17. do 20. 5. 2024 v polském městě Świeradów-Zdrój kousek za česko-polskými hranicemi. Přihlašování se otevře 1. 12. Čtěte, na co je třeba se připravit.

Kdo může na akci jet?

Pokud je ti mezi 11 a 17 lety, můžeš na Intercamp vyrazit jako účastník v oddíle vedeném dospělým. S 1 vedoucí/m vyráží min. 5 a max. 10 účastníků. Skauti a skautky starší 18 let mohou na akci vyrazit i jako členové/členky mezinárodního servis týmu (IST).

Co je to Intercamp?
Podrobné informace o tom, jak Intercamp vypadá a probíhá

Kapacita akce

Na Intercampu v Polsku se sejde 3 000 účastníků a 300 IST. Pro české účastníky a jejich vedoucí je vyhrazeno 620 míst, na akci se s nimi podívá i 55 českých servisáků. S ohledem na enormní zájem o Intercamp 2024, který už nyní registrujeme, nemůžeme slíbit účast všem zájemcům, přesto budeme držet seznam náhradníků.

Přihlašování a pravidla kontingentu pro rok 2024

Účastnický poplatek na rok 2024 je pro všechny 25 €/osobu a je nevratný. Dále platí 2 pravidla z minulých let, které pomáhají rozložit zastoupení oddílů napříč republikou a dávají větší šanci připraveným. 

  1. Limit 20 účastníků + 4 vedoucí na středisko. Pokud oddíl spoluorganizuje více středisek, limity se sčítají.
  2. Vypracování projektu výpravy, který obsahuje seznam účastníků a základní rozpočet.

Oficiální registrace na Intercamp 2024 bude otevřena 1. 12. 2023. Z obav organizátorů z přetížení serveru bude čas spuštění registrace utajený a rovněž umožní registraci pouze po malých skupinkách. 

Český tým Intercampu s takovým přístupem k registraci nesouhlasí, protože ze zkušenosti víme, jaké nepříjemnosti tyto podmínky způsobují. Z toho důvodu se jsme se rozhodli, že v letošním roce proběhne přes Google formulář předregistrace oddílů (účastníků a jejich vedoucích), která se otevře 1. 12. 2023 ve 20h.

Vstup do formuláře předregistrace oddílů

V tomto formuláři vyplní vedoucí oddílu:

1. své kontaktní informace,
2. informace o středisku, které oddíl zaštiťuje,
3. počet vedoucích a účastníků. 

Jakmile se předregistrace naplní dostatečným počtem členů i náhradníků, formulář se uzavře. Očekáváme, že tato situace nastane během několika hodin.

Vyhodnocení předregistrace a odevzdání projektů

Po vyhodnocení předregistrace, nejpozději 5. 12., budou vyzvány oddíly, které se vešly do kapacity kontingentu, k zaslání projektu. Formulář pošlete do 15. 12. do 20h na e-mail pro oddíly. Zbylé oddíly budeme informovat o zapsání na seznam náhradníků. Pouze oddíly s řádně odevzdaným a schváleným projektem se budou moci následně oficiálně zaregistrovat.

Hlavní registrace na Intercamp s přímou platbou

Hlavní registrace bude jako loni probíhat na webových stránkách Intercampu, a to formou nákupu “vstupenek,” které je třeba hned zaplatit online platební kartou. Je třeba mít nastavený adekvátní limit na kartě dle velikosti skupiny, kterou vedoucí přihlašuje. Podrobný návod, jak na registrační systém, zveřejníme na Facebooku.

Až se hlavní registrační systém otevře (1. 12.), nebudou k dispozici místa pro české oddíly, a to z důvodu naší předregistrace. K registraci na akci vyzveme ty oddíly, které projdou předregistrací. Upozorňujeme, že pokud se nějaký náš oddíl pokusí si nějaké vstupenky koupit (a zaregistruje se pod jinou zemí), přijde o peníze, ale místo na Intercampu nezíská. Na případné reklamace nebude brán zřetel.

Registrace IST

Nepředpokládáme přetlak zájemců, a proto se čeští servisáci přihlašují sami za sebe (a rovnou platí účastnický poplatek), a to přímo na webových stránkách Intercampu. Registrace se spustí rovněž 1. 12. Je možné, že systém bude z důvodu přetížení hned po spuštění padat.

Storno podmínky

Účastnické poplatky na Intercamp jsou nevratné. Snažíme se takovým situacím předcházet. Pokud by stalo, že byste na akci nemohli jet, kontaktujte co nejdříve vedení kontingentu a budeme hledat náhradníky.

Příjezd na akci

Z důvodu relativně krátké dojezdové vzdálenosti a logistickým problémům nebude letos umožněno českým oddílům přijet na tábořiště o den dříve. Příjezd je možný až v pátek 17. května a to od 14h.

Menším oddílům a jednotlivcům doporučujeme jet vlakem z Liberce do Nového Města pod Smrkem a odtamtud kyvadlovým autobusem organizátorů na tábořiště. Ve čtvrtek bychom měli být schopni zařídit převoz pro IST z Nového Města pod Smrkem. Větší oddíly mohou jet pronajatými autobusy či auty, které oddíly na místě vyloží, odjedou a vrátí se pro ně na konci Intercampu. Letošní ročník bude disponovat velmi omezeným parkováním, které bude cca 2 km od tábořiště, a proto variantu parkování na místě během akce vůbec nedoporučujeme.

Kontakty a odkazy

E-mail pro oddíly: IC-oddily@skaut.cz, IST: IC-IST@skaut.cz
Facebook českého kontingentu 
Oficiální Facebook Intercampu 
Oficiální stránky Intercampu

Za přípravný tým českého kontingentu na Intercamp 2024 
Marta Poulová – Paula a Matěj Pavlů – Xena