Potřebujete do léta získat vůdcovskou kvalifikaci a kurz pro vás není možností? Využijte dvou plánovaných vůdcovských zkoušek

Během jara 2024 proběhnou dvě samostatné vůdcovské zkoušky bez kurzu. Moravská vůdcovská zkouška Incrementum a Ústřední vůdcovská zkouška.

2. ledna 2024 se spustí přihlašování na nově vzniklou Moravskou vůdcovskou zkoušku Incrementum. Jedná se o projekt Ústředí ve spolupráci se Zlínským, Jihomoravským a Olomouckým krajem, který chce nabídnout možnost splnění vůdcovské zkoušky čekatelům, kteří již mají určitou zkušenost u vedení oddílu a jsou přesvědčeni, že klasický vůdcovský kurz by jim nepřinesl tolik nového. Cesta k získání vůdcovské kvalifikace bude založena na řadě domácích úkolů a samostatná zkouška proběhne 5.-7. dubna 2024  v Brně.

Více informací najdete na mvz.skauting.cz.

Další obdobnou možností získat vůdcovskou kvalifikaci v rámci plnění úkolů a 1 prezenčního víkendu bude již tradiční Ústřední vůdcovská zkouška, která se uskuteční 31. května – 2. června 2024 v Jablonci nad Nisou.

Informace o této zkoušce a možnost přihlášení bude zveřejněna po Novém roce zde na skautském Zpravodajství. Pro získání představy se můžete podívat na propozice posledního ročníku, který proběhl v říjnu 2023.


Michal Peroutka – Pérák
koordinátor vzdělávání