Plakát s ideou vlčat, světlušek a žabiček. Najdi ho v časopise (nebo si jej stáhni online) a využij ho v oddíle

Jsi vedoucí u vlčat, světlušek a žabiček? Pokud ano, s dubnovým číslem časopisu jsi dostal/a ilustrovaný plakát se zněním slibu, zákona, příkazu a hesla. Přečti si, jak lze plakát využít a co dalšího můžeš udělat pro podporu ideje ve svém oddíle.

Plakát (ke stažení zde) je primárně určený k vyvěšení / nalepení / vystavení do vaší klubovny. Měl by sloužit jak vedoucím, tak samotným vlčatům, světluškám a žabičkám k připomínání si slibu, zákona, příkazu a hesla. Autorkou plakátu je Katarina Kratochvílová.

Plakát je možné využít při povídání si či jiných aktivitách o ideji, kdy máte na očích její znění. Na ilustraci si lze ukazovat a povídat si také o tom, jak je naše společenství rozmanité a přátelské.

Aktivity, kterými můžete podpořit práci s idejí, naleznete na webu chystamprogram. Všechny jsou dohledatelné pod štítkem Ideavas a jsou průběžně doplňované. Pokud máš novou aktivitu, kterou jsi v oddíle či šetce zkoušel/​a a rád/​a bys jí sdílel/​a s ostatními, budeme rádi když nám ji napíšeš na mail ovas@skaut.cz. Předem děkujeme.

Dalším materiálem, který pro vás máme v rámci podpory ideje vlčat, světlušek a žabiček je nová minimetodika pro vedoucí, která se věnuje právě tomu jak se o slibu, zákonech, příkazu a heslu bavit, jak k nim přistupovat a jak s nimi pracovat v kolektivu kluků a holek. 

Rád by ses dozvěděl/​a více o práci s idejí? Oslov svoji okresní radu, a přihlaste se společně na workshop. Všechny informace i odkaz k přihlašování se dozvíš na tomto odkazu.

Už máte v oddíle nové stezky pro vlčata, světlušky a žabičky? Pokud ano, a stihli jste je nakoupit ještě před schválením nové ideje, můžete si objednat jednoduché přelepky, jimiž přelepíte první stránku věnovanou právě ideji. Pokud se chystáte na nákup kompletních aktualizovaných Nováčků a stezek, najdete je na skautském obchodě.

Všechny informace, materiály a dosavadní vydané články můžete sledovat na stránce věnované ideji, kterou průběžně aktualizujeme.

Tereza Hotová – Kapuca
koordinátorka programových projektů