Otázky ohledně komunikace a propagace? Zodpovíme je na online poradně 4. března!

Nejste si jistí, jak propagovat akci pro veřejnost? Zajímá vás, jak jednoduše udělat skautský plakátek? Nevíte, jak spolužákům vysvětlit, co je to skauting? Chcete vědět, jak oslovit novináře? S tím a mnohým dalším vám rády poradí členky skautského komunikačního týmu na skautské online komunikační poradně 4. března 2024 v 19:00!

Kdy a kde?

Kdy: v pondělí 4. března 2024 v 19:00
Jak se zúčastnit: Připojte se na setkání přes Google Meet odkazem: meet.google.com/​yth-pnvt-jpk

S čím vám můžeme poradit?

  • Jak na skautskou grafiku
  • Jak oslovit novináře
  • Jak získat nové členy
  • Jak propagovat akci pro veřejnost
  • Jak komunikovat s rodiči
  • Jak požádat o sponzoring
  • Proč má komunikace a propagace smysl
  • Jak na oddílový Instagram

Na koho se můžete těšit?

Online setkání se zúčastní členky skautského komunikačního týmu Barča a Hadka (které se už moc těší na všechny dotazy!).

Bára Trojak - Brambůrka je tisková mluvčí Junáka – českého skauta. Věnuje se hlavně péči o obraz českého skautingu navenek. Komunikuje s novináři a novinářkami, snaží se, aby byl skauting často a dobře vidět, odpovídá na dotazy z všemožných stran, stará se různá partnerství a veřejné akce, pečuje o skautský Instagram i další sítě a pomáhá týmům skautských akcí s komunikací.

Hana Kolářová – Hadka je redaktorka skautské komunikace. Spravuje profil Junáka – českého skauta na Facebooku a LinkedINu. Kromě toho pečuje o skautský vizuální styl a grafické materiály i nástroje pro skauty a skautky. Nově se také věnuje podpoře skautských mediálních zpravodajů.

Nemůžete zúčastnit?

Online poradnu nebudeme nahrávat, aby se na ní všichni cítili příjemně. To ale neznamená, že z ní nebude žádný výstup. Plánujeme zapracovat časté otázky (a odpovědi na ně) do našich materiálů a článků. Už teď můžete ale najít spoustu odpovědí na své otázky ohledně komunikace a propagace na skautské Křižovatce v sekci Komunikace a propagace nebo v příručce Jak mluvit o skautingu. Podobný formát navíc rozhodně neděláme naposledy!

Vytváříme síť skautských mediálních zpravodajů

Hledáme různé možnosti, jak podpořit skautské mediální zpravodaje a zpravodajky, ale také všechny ostatní, kteří se zajímají o propagaci skautingu. Součástí této snahy jsou online setkání na různá témata i tahle online poradna. Kromě toho se snažíme vytvářet a aktualizovat materiály, které by vám mohly usnadnit práci. Pomohlo by nám ale znát váš názor. Moc proto oceníme, když nám vyplníte tento Google formulář, abychom vás mohli podporovat tak, jak sami potřebujete. Děkujeme!

Za skautský komunikační tým
Hana Kolářová – Hadka
hana.kolarova@skaut.cz