Nové zpravodajství spuštěno. Na zpravodajstvi.skaut.cz najdete nově informace z různých zdrojů

Spouštíme nový web Skautského zpravodajství. V čem bude nové, proč dochází ke změně, jaké další nové weby můžete používat a kam dát zpětnou vazbu?

V čem je zpravodajství nové?

Skautské zpravodajství si klade za cíl být spolehlivým a aktuálním zdrojem skautských zpráv nejen z ústředí. Najdete na něm nově aktuální zprávy od Hlavního kapitanátu vodních skautů, z Kmene dospělých, články z časopisů Roverský kmenSkauting a samozřejmě i z oficiálního webu Junáka – českého skauta

Toto řešení vám opět umožní publikaci vlastních redakčních článků, která byla přes léto v provizorním provozu omezená. Podrobný návod, jak na přihlášení do systému a zadávání vlastních článků, zveřejníme během několika týdnů.

Jaké nové skautské weby jsou k dispozici

V létě 2019 jsme zahájili práci na renovaci dosluhující Skautské křižovatky. Letos na podzim se projekt uzavírá poté, co byla dokončena nová databáze vzdělávacích akcí kurzy.skaut.cz, web skautských základen zakladny.skaut.cz, nová Křižovatka krizovatka.skaut.cz a nyní i nové skautské Zpravodajství zpravodajstvi.skaut.cz. Součástí projektu jsou i nové weby časopisů Skauting casopis.skauting.cz a Roverský kmen kmen.skauting.cz.

Proč tato změna?

Při analýze situace jsme si dobře uvědomovali, že mimo staré Křižovatky existuje množství on-line zdrojů informací pro skauty. A že nikdy nebude praktické je násilně slučovat pod jednu střechu. Vlastní obsah je tímto řešením kombinován s načítáním externích zdrojů pohodlně mezi obsahem redakčním.  

Druhou důvodem a novinkou zároveň je samozřejmě moderní technologie, která zajišťuje velmi rychlé zobrazování článků a pohodlné čtení na počítačích i mobilních zařízeních. Zpravodajství je též připraveno na videa, podcasty i velké fotogalerie. 

Testovací provoz a zpětná vazba

Zpravodajství spouštíme zatím v testovacím režimu. Na jeho ladění a dalším rozšiřování obsahu chceme dále pracovat a budeme rádi za vaši spolupráci a náměty na vylepšení. Tuto zpětnou vazbu uvítáme i k ostatním webům a jejich konkrétním obsahům, pište na nuf@skaut.cz.

Chystají se ještě další novinky?

Ano! Mimo další práce na testování a vylepšování obsahu Křižovatky pracujeme na vylepšeném vyhledávání, které bude pracovat s obsahem Zpravodajství i Křižovatky a stane se tak univerzálním vyhledáváním napříč oběma weby. 

Další kroky povedou směrem k dokončení migrace e-mailových newsletterů (jako jsou týdenní Skautské novinky a měsíční Balíček ústředí) na moderní platformu. 

Neváhejte tedy prozkoumat nové zpravodajstvi.skaut.cz

David Urban – Ňuf | nuf@skaut.czproduktový manager aplikací interní komunikace

Petr Vaněk - Permi | petr.vanek@skaut.cz