Nevíte, co pod stromeček? Čtěte tipy na skautské vánoční dárky

Často bývá těžké přijít s originálním vánočním dárkem. Pokud snad bojujete s inspirací, pokusíme se vám pomoci, nabídka skautských dárkových předmětů je rozmanitá, určitě je z čeho vybírat.

Připraveni začít plnit nákupní košík? Můžete začít drobostí, která určitě každého potěší a kapsu moc nezatíží. Je to skautské PF, novoročenka, se kterou letos předáváme talisman v podobě netradičního kompasu (který se dá vyjmout a někam nalepit), jako přání hledání dobré cesty v příštím roce.

Novinkou tématu rozdávání Betlémského světla je krásná samolepka na lucerničku a také zbrusu nový plakát. A klasikou kalendáříky, razítka a placky.

Tipy na skautské dárky

A teď už rovnou k té inspiraci pod stromeček. Pokud zrovna nevybíráte dárečky pro celý oddíl, ale toužíte dát něco speciálního jednotlivci, na kterém vám velmi záleží, doporučujeme zabrousit do sekce prémiové zboží.

Prémiové a kvalitní záležitosti

Najdete tu opět novinku - kožené motýlky od české značky Eggobag z ručně barvené vysoce kvalitní hovězí usně. Dále pak od stejného výrobce kvalitní kožené opasky. Fešné peněženky a praktická pouzdra na nože od tradiční české dílny Brašnářství Tlustý. Dále stylové skautské dřevěné powerbanky, trendy Paracord náramky, či elegantní sklenice na víno s decentním pískovaným skautským motivem.

Knížky vtipné, zajímavé i jedinečné

Mezi skautskými knížkami nepřehlédnětě titul Buď pobaven - knížečku malou formátem, ale velmi obsáhlou a plnou humoru, která obsahuje přes 200 stran s kreslenými skautskými vtipy, dále pak komiksovou knihu Odvaha je volba, která získala cenu Muriel 2020 za nejlepší krátký komiks. Pro sběratele tu pak máme Základy junáctví, reprint prvního vydání knihy z roku 1912, doplněný současným doslovem. Posledním tipem je pak Deník skautského vůdce, zajímavá knížka pro začínající vedoucí, kterou vydal autor vlastním nákladem jen v omezeném množství.

Drobnosti pro kamarády, nebo třeba i celý oddíl

Pokud hledáte maličkosti, které se dají věnovat skautům a skautkám z celé družinky nebo oddílu, můžete sáhnout po nových skautských náplastech - vtipném skautském dárku, který má praktické využití. Případně je koupit v akčním balíčku s knihou Táborová ordinace.

Další drobostí (a zároveň novinkou), která se dá pořídit ve větším množství je skautká přebíračka. Hra je skvělá jako malý dárek pro děti v oddíle. Dá se hrát o přestávkách ve škole, nebo na výpravě ve vlaku. Na kartičce najdete provázek, návod na hru i QR kód pro další návody.

Už jste drželi v ruce skautské karty na prší? Tohle je věc, která o Vánocích jistě pofrčí. Fungují i vypadají podobně jako klasické mariášové karty, jsou na nich však skautské motivy!

Nestrárnoucím dárkem jsou šperky - ani ty ve skautkém provedení nechybí. Mrkněte na různé druhy náušnic a náhrdelníků. Osvědčeným dárkem na Vánoce jsou ovšem ponožky! Na výběr máme z několika skautských motivů. Ponožky pro nás vyrábí opět česká firma, We are ferdinand.

Až prosinec pokročí a všude to zavoní cukrovím, budou se hodit skautská vykrajovátka. Co bude nejlépe vypečeno... skautská lilie, pes, pozdrav, podsada,nebo týpko?

Dárky pak nezapomeňte označit vánočními visačkami!

Za TDC

Petra Daněčková (Peťule)
redaktorka interní komunikace