Nepropásni šanci jet na Národní skautské jamboree za zvýhodněnou cenu. Jen do 4. prosince

Registrace na Národní skautské jamboree bude sice ukončena až v únoru 2023, ale do 4. prosince je možné se přihlásit za zvýhodněnou cenu. Neváhej a přihlas se, dokud jsou volná místa!

Co je Národní skautské jamboree a proč na něm nesmíš chybět

Někteří z vás možná zažili Klíč 2008, od té doby ale žádné národní Jamboree neproběhlo. Je proto nejvyšší čas oprášit tradici a užít si týden ve společnosti skautů a skautek z celé republiky! Samotná akce bude probíhat ve dnech 3. – 8. května 2023 v Parku360 v Hradci Králové a je jen na tobě, jestli se zapojíš již v průběhu příprav akce jako členov organizačního týmu, přidáš ruce k dílu jako dobrovolník v servistýmu, nebo vyrazíš užít si Jamboree společně s oddílem.

Co na akci zažiješ jako účastník

Pokud je ti mezi 10 a 16 lety, můžeš na akci vyrazit jako účastník se svou družinou a dospělým vedoucím. Družiny je možné spojovat do větších jamoddílů.

A co tě na Jamboree čeká? Například společně podnikneme velkou průzkumnou výpravu po Hradci Králové, která bude samozřejmě nabitá všemožnými aktivitami. Uvnitř samotného areálu bude kromě tvořivých dílen a sportovišť nachystaná také velká šifrovací hra!

Pro ty, kteří chtějí jet domů bohatší nejen o zážitky, ale také se dozvědět něco nového, chystáme program zaměřený na plnění odborek. K jejich získání jsou často zapotřebí speciální znalosti. Po celou dobu budou k dispozici odborníci z různých oblastí, kteří se podělí o nezbytné vědomosti a také rádi zodpoví všechny případné dotazy.

Ani večer tě neochudíme o zábavu! Těšit se můžeš na táborák, kino, tančírnu, koncerty, divadlo nebo večerní čajovnu. 

Proč jet na akci jako servisák

Skaut či skautka, které/mu už bylo 15 let, může na akci vyrazit jako člen servistýmu se svým kmenem, skautskými kamarády nebo klidně i sám/​a. Vybrat si můžeš zařazení do konkrétních týmů podle toho, co by tě bavilo. Od vedení programu pro účastníky, přes zajištění fungování zázemí až po fungování subcampů.

Neboj, být členem servistýmu není nepřetržitá dřina a utrpení, jak by se možná mohlo zdát. Chceme, aby si jamboree užili úplně všichni! Jednak se můžete v oddíle domluvit a jet pomáhat jako parta, a navíc máš možnost si při registraci sám/​a určit, kolik času chceš práci pro jamboree věnovat.  A kromě pomoci při zajištění akce budeš mít i čas si akci užít. 

Zapoj se již do příprav akce

Chceš rozvíjet své dovednosti a zkušenosti ještě intenzivněji, přidat si novou položku do životopisu a být součástí skvělého týmu? Zapoj se jako člen organizačního týmu. Na webu burza.nsj2023.cz se můžeš podívat, jaké pozice jsou volné.

Co třeba přijmout výzvu a stát se zástupcem naší šéfky financí? Nenech se odradit tabulkami a čísly! Čekat tě bude spolupráce se všemi týmy, budeš mít možnost vyzkoušet si spoustu různorodých věcí, například i fundraising. A hlavně! Budeš mít příležitost nahlédnout pod pokličku přípravy jedinečně velké skautské akce. A ty se ti budou hodit nejen ve skautském životě.

Nashledanou v květnu v Hradci Králové

Ať už jsi se rozhodl/​a jet jako účastník, vedoucí družiny nebo člen servistýmu, veškeré informace a kontakty najdeš na www.nsj2023.cz.

Těšíme se na setkání v Hradci!  

Ivana Moravcová (Iva)
šéfka komunikace Národního skautského Jamboree