Stát se delegátem OSN mezi 18 a 25 lety? Právě teď máte tu možnost

Hledá se nová dvojice, která bude na půdě OSN zastupovat zájmy mladých lidí z Česka. Ideální příležitost k tomu šířit dobré jméno skautingu nejen v ČR, ale doslova v celém světě.

Co takový delegát dělá?

Především reprezentuje českou mládež na půdě největší světové organizace. Poznatky z OSN pak přináší zpátky domů, propaguje lidskoprávní otázky, šíří povědomí o fungování OSN, aktivním občanství a cílech udržitelného rozvoje.

Kromě toho taky mladý delegát OSN spolupracuje se Stálou misí České republiky při OSN v New Yorku a Stálou misí ČR při Úřadovně OSN a ostatních mezinárodních organizací v Ženevě a na vybraná setkání do New Yorku i Ženevy také cestuje.

Jak se stát Mladým delegátem do OSN?

Pokud je Ti mezi 18 a 25 lety, ovládáš angličtinu, máš zájem o diplomacii a mezinárodní prostředí, neváhej se přihlásit! Potřebovat k tomu budeš 3 dokumenty:

 1. svůj životopis v češtině

 2. návrh agendy (jakým tématům by ses chtěl po dobu svého mandátu věnovat)

3. esej v angličtině na téma „Which Sustainable Development Goal of the Agenda 2030 do you consider as the most relevant to the Czech youth and why?”

To vše pošli na e-mailovou adresu simona.petru@crdm.cz do 8. 3. 2023. Víc informací najdeš přímo na webu mladých delegátů OSN.

Využiješ příležitosti na rok reprezentovat české i skautské zájmy v samotné OSN? My Tě rádi podpoříme ať už s tvorbou dokumentů, komunikací, nebo jakkoliv budeš potřebovat, stačí napsat na international@skaut.cz, držíme Ti palce!

Anežka Brhlíková - Žáža