Máš v oddíle skauta či skautku z Ukrajiny? Vyraz s nimi v půlce léta na Středoevropské Jamboree v Praze, pomůžeme!

Pokrytý účastnický poplatek, místo ve stanu a zážitek na celý život: nejen tohle nabízí díky našim dárcům Středoevropské Jamboree všem skautům a skautkám z Ukrajiny v českých oddílech. Zbývá jen, aby se o tom od tebe co nejdříve dozvěděli a dali jste nám do konce května vědět svůj zájem!

Středoevropské Jamboree 2022, které proběhne od 2. do 12. 8. na Pražském Výstavišti, navazuje na tradici setkávání skautů a skautek zejména z regionu Visegrádské neboli Velké čtyřky, tedy Česka, Polska, Slovenska a Maďarska. Vzhledem k současnému válečnému stavu na Ukrajině se organizátoři CEJ 2022 rozhodli za maximálně zvýhodněných podmínek nabídnout účast nejen tamním skautům a skautkám, ale také dětem a mladým z Ukrajiny, které už našly kousek nového domova v oddílech Junáka - českého skauta. Přijet s nimi můžou samozřejmě i jejich skautští kamarádi a kamarádky. Máš-li ve svém oddíle nováčky z Ukrajiny a máte chuť vyrazit na CEJ, čti prosím pozorně dále!

Jak jsme připraveni dětem z Ukrajiny na jamboree pomoci?

  • zaplatíme za ně účastnický poplatek
  • zajistíme stany na ubytování na místě
  • uhradíme jídlo a nápoje 
  • počítáme se základním úrazovým pojištěním

Jaké jsou podmínky pro jejich účast?

  • Věk účastníků od 13 do 17 let v době konání akce (18+ se mohou účastnit jako IST) a věk vedoucích patrol 18+
  • Nahlásit zájem o vyslání na info@cej2022.cz do konce května.
  • Ideální je dát dohromady celou patrolu: 9 účastníků (poměr nováčků z Ukrajiny a ostatních je na vás) + patrol leader/​ka. Pokud to u vás nejde nebo chcete poslat někoho 18+ jako IST samostatně, určitě se stejně ozvěte a domluvíme se!

Máš dotazy? Neváhej se obracet na info@cej2022.cz. Vynasnažíme se najít společně řešení!

Těšíme se na tvou zprávu!

Markéta Byrtusová – koordinátorka mezinárodní spolupráce