Last call: Pojeď na největší Moot v dějinách s největší českou výpravou!

Moot je vlastně světové jamboree pro dospělé. Skauti a skautky z celého světa se příští rok v létě setkají v Portugalsku. Bude jich tam 9000 a bude to tím pádem zatím největší Moot. I Čechů a Češek tam bude nejvíc od revoluce. Můžeš se k nim přidat - ale jen do konce října!

Na Mootu je jedinečné to, že ať chceš nebo ne, přátelství se skauty a skautkami z celého světa ti bude prakticky narváno do chřtánu. Na Mootu se totiž desetičlenné patroly, ve kterých společně absolvujete celý program, skládají po jednom z národností po celém světě. Tím pádem vřele doporučujeme jet spíš v případě, že ta přátelství chceš ✌️

Program vypadá tak, že celá akce začne společně v Lisabonu. Potom se účastníci rozdělí na předurčené padesátičlenné skupiny, které stráví následující sny společně na jednom ze stovky míst po celém Portugalsku - v "nabídce" jsou i portugalské Azory a Madeira 🏝️A druhá polovina akce už proběhne na tábořišti nedaleko Porta, kde se bude několik dalších dní prolínat všech 9000 účastníků, servisáků a všech ostatních. Tábořiště je kilometr vzdušnou čarou od oceánu a místa pro stany jsou ve stínu nádherných jihoevropských borovic.🌲 A po deseti dnech se všichni rozloučíme na ukončení v Portu.

Jediná nevýhoda těchhle velkých skautských akcí je poměrně vysoká cena. Nicméně pevně věříme, že to v téhle ceně bude nejen nezapomenutelný zážitek, ale i připravenost organizátorů (a ostatně i nás ve vedení české výpravy) na jakékoli krizové situace.

Tak to zvaž - ale už fakt rychle! 😇 Přihlašování je na https://moot2025.cz!

Inspirovat tě může i pár obrázků ze setkání vedení kontingentů v červnu přímo na místě:

Daleko víc detailů z místa najdeš v uložených stories na instagramu @mootcz.

Jakub Ambrozek - Mravenec
zástupce vedoucího kontingentu na Moot 2025