Jak na respektující přístup v oddíle i v životě? Workshop nabízí tipy a konkrétní techniky

Respektující přístup je vždycky výzva, ať už jsi věkem skaut či rover - nebo dospělák (a rodič). O to více po uplynulých dvou covidových letech, kdy se u mnohých dětí a dospívajících rozvinuly psychické obtíže a dospělí palčivě pocítili nutnost vlastní psychohygieny. Jak s dětmi teď pracovat, citlivě a zároveň s respektem? A jak chránit sám sebe? Přijď se inspirovat.

Zveme Tě na workshop na rozvíjení vztahů (nejen) v oddíle zakotvený v respektujícím přístupu a nenásilné komunikaci. Na semináři se podíváme na základní principy, jak respektující přístup uplatňovat. Zaměříme se na práci s různými věkovými kategoriemi: děti, roveři i dospěláci; ale i skautky a skauti se specifickými potřebami. 

V druhé části semináře se budeme věnovat aktuální situaci, kterou postcovidová doba přináší. Časté úzkosti, psychické obtíže dětí a dospívajících. Přehlcenost dospělých. Ale také počínající debata o genderové identitě, která může být pro mnohé spojená s obavami či dokonce strachem. 

Seminář bude hodně praktický, šitý na míru vašim potřebám. Do přihlášky proto nezapomeň vyplnit své očekávání, co bys nejvíce potřeboval(a). 

Termín konání: 10.-11. 12. 2022 (sobota a neděle) 

Místo konání: Kancelář ústředí Junáka, Senovážné nám. 24, Praha

Počítáme s obědem pro účastníky a malým pohoštěním během dne.

Možnost přespání na skautské základně Celnice. Bližší dotazy na: josefa.kolmanova@skaut.cz.

 Účastnický poplatek: zdarma pro členy Junáka starší 15ti let

Témata, kterým se na semináři chceme věnovat (finální program bude dle preferencí účastníků):

  • pilíře respektujícího přístupu
  • respektující tým
  • členové se specifickými potřebami
  • duševní hygiena
  • psychické obtíže u dětí
  • genderová identita

>>> Přihlaš se zde <<<

Seminář pořádáme ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže a s finanční podporou Evropské unie (Operační program výzkum, vývoj, vzdělání) a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. 

Josefa Kolmanová - Jožka

projekt Neformální vzdělávání v Junáku