Intercamp 2026 v Česku: Víme, kdo ho povede! Budeš také u toho?

Výkonná rada jmenovala vedení Intercampu 2026, který se uskuteční po 10 letech opět v Česku. V pořádání se střídají jednotlivé státy a 22.-26. května 2026 to bude na nás.

Intercamp je evropské setkání skautů a skautek z Polska, Slovenska, Německa, Nizozemska, Belgie, evropských oddílů USA a České republiky. Vedoucí akce Pavel Král (Šupik) a Veronika Cupalová (Veve) se společně s užším týmem už nyní pouštějí do příprav. Děkujeme, že se téhle výzvy zhostili.

Intercamp je zaměřený na účastníky od 11 do 17 let a bývá často první mezinárodní zkušeností skautek a skautů. Na akci se sjíždí zhruba 2500 účastníků a několik stovek členů mezinárodního servistýmu. 

Možná se na Intercamp 2026 chystáš se svým oddílem jako vedoucí, ale možná se rozhlížíš po nových skautských příležitostech. Realizační tým mezi sebe stále přibírá nové tváře - podívej se na intercamp.skauting.cz/​ic26 na aktuální volná místa. Tým je otevřen novým spolupracovníkům, juniorům i seniorům. Stačí mít chuť a nadšení do společné práce.

Bára Tichavová, Rozárka
místostarostka a zpravodajka pro program