Inspirace na zimní projekty a výzvy pro RS. Tak neváhej a toč, poslouchej, vyrob, pomoz nebo pozoruj

Jak oživit roverský program? Jak postrčit sebe i ostatní k osobnímu rozvoji? Odpověď už možná znáš. Zkus projekty a výzvy! Inspiraci najdeš v databázi na Roverském rozcestníku. Přinášíme 5 tipů, které se hodí do následujících zimních dnů.

databázi projektů a výzev aktuálně najdeš 150 projektů a výzev zaměřené na všech 5 oblastí roverské cesty. Na každou oblast přinášíme 1 tip na zajímavou osobní výzvu či projekt s tvým společenstvím. Do čeho se pustíš ty?

Výzva/ Projekt -> rozklikni si kartu Oblast roverské cesty + téma Proč právě teď?
V: Video z výpravy Objevování vlastních fyzických a duševních možností
* tvořivost
Třpytivé závěje sněhu, více či méně ladné pohyby na ledu, pořádná koulovačka, výšlapy na vrchol, kouřící čaj termosky. Kopa smíchu i námahy. To vše stojí za zachycení, třeba při vaší zimní akci s rovery či oddílem. Ujmi se toho a natoč parádní video.
V: Roverský kmen v Po uši ve skautu Hledání pravdy
* skautské hodnoty v životě
Posloucháš podcasty? Zajímáš se o rovering a jak do jeho průběhu propašovat kvalitní skautský program? Zapni si Po uši ve skautu a hledej obsahy z Roverského kmene. Je jich tam už pěkná řádka!
P: Teplo a světlo na Ukrajinu Navazování dobrých vztahů
* zájem o druhé
I letos vládne na Ukrajině neúprosná zima a válka. Přidejte se do osvědčeného skautského projektu výroby svíček, při kterém zvládnete zapojit i oddíly mladších členů a širší veřejnost.
P: Jeden svět Hledání vlastního místa ve společnosti
* propojený svět
V březnu se opět koná filmový festival s tématikou lidských práv Jeden svět. Pomozte při jeho pořádání právě ve vaší obci.
V: LandArt Nalézání vlastního vztahu k přírodě
* vnímání přírody
Půlroční výzva o pozorování krajiny a jejím uměleckém prožívání může začít právě teď. Objev estetiku spící, ale přitom, zářivé krajiny.

Zapojte se s kmenem a dejte o tom vědět na sítích. Na instagramových postech uveďte @skaut a @rovering_cz a třeba tak inspirujete i ostatní

Zaujala tě databáze projektů a výzev? Máš zájem o další vzpruhu do vašeho roverského programu? Právě skončilo testování nového roverského programu a probíhají přípravy na jeho uvedení. Lecos však lze využívat rovnou, více si o tom přečti v článku Nový roverský program je otetsován! Na Obroku se vám představí

 -

Za programový tým ústředí

Markéta Musilová - Blecha