Hra družin! Zakončili jsme druhý ročník

Během školního roku 2021/22 probíhala časopisová soutěž během níž skautské družiny z celé republiky plnily úkoly, které našly v jednotlivých číslech časopisu Skaut. Ty nejaktivnější z nich pak byly pozvány na závěrečný víkend, kde jsme společně soutěž ukončili!

V Praze se o víkendu 23. až 25. září setkalo 15 skautských družin z celé republiky - od Plzně až po Vsetín.

V pátek jsme se ještě všichni seznamovali. Hledali jsme, co máme společné, měnili si své identity a taky se potkali na minutovém “rande”. Každá družina se taky snažila získat, co nejvíc otisků lokte členů a členek jiných družin.

Sobotní dopoledne si družiny užily programy po Praze, které si předem vybraly. Mohli se tak podívat například na interaktivní výstavu ZeMě, v DOXu zkoumat dědičnost nebo třeba projít si šifrovací hru po centru Prahy.

Po návratu pak družiny v rámci programu Tržnice připravovaly aktivity pro ostatní. Každá družina si přichystala program, který si mohli vyzkoušet ostatní. Cvokfotbal, Vejce do láhve, Magický koberec, Rajče, Mölkky, to je jen zlomek toho, co si družiny připravily.

Aby víkend dostál svému názvu, tak jsme společnými silami postavili HRAD. Družiny pomohly Leontýnce a rytíři Brtníkovi z Brtníku opravit jejich hrad. Nejdříve však musely v labyrintu sklepení najít plány ke stavbě. Všichni společně pak potřebovali sehnat dostatek materiálu, stavební povolení ale taky schválení opravy hradu památkovým ústavem. Stavba pak probíhala po menších skupinách, kde se promíchali jednotliví členové a členky družin. Každá skupina měla na starosti stavbu jedné části hradu, při níž jim mohly stavbu ulehčit role jednotlivců ve skupině. Hrad se nám podařilo úspěšně postavit!

Na hru se můžete podívat na Chystám program.

Nedělní dopoledne se pak neslo v duchu sdílení inspirace. Družiny objevovaly odborky, sdílely zážitky se stezkou, hledali inspiraci pro rádce a rádkyně. Taky sdíleli co dělají na táboře, na výpravách a hlavně na schůzkách.

Víkend byl nabitý. Družiny se potkávaly mezi sebou, vyměňovaly si kontakty, nápady, zážitky a mnoho dalšího!

Za skautský odbor,

Ywen - Eliška Omelková