Hledáme nový název pro kvalifikaci “čekatelská zkouška”

Pomůžete nám najít nový název pro kvalifikaci "čekatelská zkouška"?


Milé sestry, milí bratři, 

zvažujeme nové, symbolicky výstižné pojmenování pro čekatelskou zkoušku. Označení “čekatelská zkouška” má dlouhou tradici a je jistě ke zvážení, zda do ní zasahovat. Nicméně symbolika názvu by mohla být výstižnější, obzvlášť když je symbolický rámec součástí naší výchovné metody. Jde nám o to, aby nový název nevyvolával dojem, že držitel této kvalifikace je jaksi “nekompletní”, že stále na něco čeká. Připravované nové oprávnění spojené s  čekatelskou zkouškou navíc říká, že tato kvalifikace bude plně dostačující pro zástupce vedoucího oddílu (viz článek Kam směřují nejbližší změny skautského vzdělávání).

Nový název by měl toto všechno nějakým způsobem vystihovat. Kdyby se nám ho ještě podařilo propojit se zažitými historickými názvy, skautskými pojmy, zvyky apod., bylo by to skvělé. 

Rádi bychom Vás tedy požádali o pomoc při hledání nového trefného pojmenování. 

Prosím, pište zde své návrhy na nové pojmenování do tohoto dokumentu do 31. srpna 2023, klidně i s vysvětlením či dalšími souvislostmi. Ostatní mohou využívat komentářů k tomu, aby dávali vědět, co jim přijde zajímavé (jakkoliv se zde nejedná o závaznou anketu). 

Těšíme se na Vaše návrhy a velmi za ně děkujeme!



Radek Procyk - Maverick
koordinátor vzdělávací koncepce