Dáš mi PUSU? Dám! Příručka udržitelných skautských akcí může být vaše

Příručka udržitelných skautských akcí, PUSA pro svět, má konečně svou tištěnou podobu! Výtisky jsou k dispozici kurzům, pořadatelům velkých akcím, střediskům a dalším zájemcům, které si o ni napíší. Chceš ji mít také v knihovničce a dělat svět lepším místem? Čti dál.

K čemu je mít PUSU?

Příručka je praktickou oporu pro skautské týmy, které i v samotné organizaci výprav, táborů, kurzů i velkých akcí vidí příležitost pro utváření lepšího světa. 

PUSA zpracovává pět oblastí: místo konání, jídlo, drogerie a osobní hygiena, materiální zajištění a ceny a upomínkové předměty. Vedle spotřebitelských témat se v příručce dočtete i to, jak v týmu začít se změnou, jak téma udržitelnosti využít pro učení, nebo jak rozvíjet odpovědnou spolupráci s okolím. Také na jejím konci najdete rozsáhlou inspiraci rozšiřujících zdrojů. 

Její využití si zcela konkrétně můžeme ukázat na článku Udržitelnější skautské Vánoce? PUSU na to! Blíží se například vánoční čas, čekají vás besídky a dárky a vy byste to chtěli pojmout udržitelně? Prolistujte PUSU a ta vám nabídne směry přemýšlení i konkrétní tipy, jaké jsou k dohledání ve zmíněném článku. Obdobně když například chystáte skautský kurz či celostátní akci a téma udržitelnosti je pro vás důležité (ba jej máte dokonce v cílech akce!) a přesto leckde tápete, jak na to. Otevřte Příručku a jistě najdete inspiraci.

Elektronicky je ke stažení na webu odboru Skauti na Zemi. Nyní ji však můžete mít i fyzicky.

Komu dáme PUSU?

Komukoliv. Téměř.;) Neb máme omezený počet kusů k distribuci zdarma.

Naším záměrem je darovat ji hlavně týmům připravující lesní kurzy, celostátní akce, ale i střediskům a oddílům, které o ni stojí. >> Stačí o ni projevit zájem skrze formulář. <<

Možnosti převzetí jsou po předchozí domluvě v kanceláři ústředí Junáka (Senovážné náměstí 24, Praha 1), nebo na některé celostátní akci. V nejbližší době bude možnost na Semináři Tváří v tvář klimatické změně, HelpDesku nebo na Národním Jamboree

V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek se obrať na marketa.musilova@skaut.cz

Těšíme se na společnou snahu dělat svět lepším!

 -

Markéta Musilová - Blecha

koordinátorka programových projektů