Chytni se roveringu! Házíme vám několik tipů, jak na to

Nový skautský rok je tady a ty ho můžeš rozjet s novým roverským programem! V článku najdeš pár praktických tipů, jak na to.

putování roveringem - v kostce

Pořád ještě tápeš, jak ten roverský program funguje? Podívej se na Rovernet.cz, najdeš tam o něm všechny potřebné informace, databázi projektů a výzev nebo roverský kalendář a objevíš tam i plakát Putování roveringem - skrz něj můžeš ve zkratce prozkoumat, co všechno ti roverský věk nabízí! Plakát je i v tištěné podobě a pokud odebíráš Skauting, přišel ti spolu s červnovým číslem.

první kroky po roverské cestě - nasměruje Kompas

Začínáš s roveringem nebo přijímáte nováčky? Vezmi do ruky Roverský kompas. Ten provede nováčky prvními kroky roveringu. Představí základní symboliku, roverské nástroje a příležitosti - to vše v deseti kapitolách s praktickými úkoly, které budou nováčka doprovázet zhruba prvním rokem roveringu. Roverský kompas je k dostání v JUNshopu za 65 Kč. Pokud jsi vedoucí a máš v jednotce rovery, můžeš jim Kompas jednoduše objednat přes SkautIs.

plán na rok - zmapuj to

Nový rok před námi? To chce plán! Ať už v kmeni nebo jako jednotlivci můžete pro plánování svých aktivit použít Moji roverskou cestu. Základem téhle brožurky jsou oblasti roverské cesty. Ty byste měli mít na paměti ať už v roveringu děláte cokoliv. Pomáhají vám držet správný směr a nastavovat si cíle tak, abyste se všestranně rozvíjeli. Zkuste si s Mojí roverskou cestou na začátku roku zmapovat, jak se vám v jednotlivých oblastech a jejich tématech daří a podle toho zaměřit své budoucí aktivity. Pro přehled pak slouží zaškrtávací mapka vaší cesty. 

inspirace - od programů po rituály

Co konkrétně dělat? Kde hledat inspiraci? Od toho je tu hned několik nástrojů. Jedním je databáze projektů a výzev, kterou najdete na webu Rovernet.cz. Druhým složka dobré roverské praxe na sdíleném G-disku. V ní najdete inspiraci na expedice a výpravy, podobu rituálů, tradice a fungování roverských kmenů a další programy. A roverské programy najdete i na Chystamprogram.cz. Do všech můžete sami přispívat nápady a osvědčenými aktivitami, a inspirovat tak ostatní. 

sleduj rovering - na sockách a nalaď stream

Co je nového mezi rovery a rangers? Buď v obraze a sleduj roverský instagram nebo facebook. A jestli tě o novém programu zajímá víc, připoj se 24. 9. k roverskému streamu. Dozvíš se víc o cestě roveringem, s jakými nástroji můžeš pracovat a jakou podporu využít. Sledovat ho můžeš na facebooku nebo youtube - více o streamu najdeš v článku. Pokud máš k roverskému programu otázky, ve streamu na ně rádi odpovíme.

Za programový tým ústředí
Anežka Bednářová