Chystám program na tábor

Prázdniny jsou tady a s nimi i tábory. Došly ti nápady, nebo už prostě není čas? Nezapomeň, že na webu Chystám program najdeš spoustu aktivit, které můžeš zařadit do táborového programu.

Jak najít přesně to, co potřebuješ? Jednoduše vyhledáváním podle úkolu stezky objevíš desítky aktivit zaměřených třeba na tábornickou praxi nebo pobyt v přírodě.

Mezi tábornickými aktivitami najdeš třeba i takové, které poradí, jak si vybrat místo na spaní nebo postavit nouzový přístřešek. Představí základy přípravy ohniště a vaření v přírodě. Co takhle ochutnat polévku z louky, nebo dokázat uvařit jen v ešusu? A zkoušeli jste už vařit na finské svíci nebo postavit chlebovou pec?

Příroda nabízí nespočet způsobů na zapojení do programu. Vyzkoušejte si, jak využít okolní prostředí v obměně schovávané. Nebo pomocí dalších aktivit zaměřených na vnímání přírody. Blízkost přírody přímo vybízí k otevření tématu klimatické změny. Na Chystám program jsou s tím spojené aktivity označené štítkem “Klima”.

Když nastane problém. Ví všichni účastníci, jak se orientovat v neznámém prostředí a co dělat v krizové situaci? Jak přivolat pomoc nebo ošetřit zraněného? Prozkoumej aktivity v podoblasti Buďme připraveni, ať vás na táboře nic nepřekvapí.

Připomínat si duchovní základy skautingu můžeš každý den, ale na táboře je k tomu skvělá příležitost. Třeba s novou Liliovou cestou. Vyzkoušejte na táboře tento nový výchovný nástroj určený pro všechny věkové kategorie.

Využijte táborovou noční atmosféru a zkuste si třeba vyrobit pochodně nebo poznat nová souhvězdí.

A nezapomněli jste od posledního tábora, jak se správně chovat ke státní vlajce?

Další tipy na využití stezek na táboře najdeš také v tomto článku.

Až aktivity vyzkoušíš, dej vědět ostatním, jak se osvědčily, kliknutím na “ověřeno v mém oddíle”. Nebo se poděl ostatními o další aktivity z tvého oddílu - jednoduše pomocí formuláře pod tlačítkem “přidej aktivitu” na webu Chystám program. Všechny nápady a inspiraci na programy jistě každý ocení!

Šťastné prožití táborů a prázdnin!

Za programový tým ústředí
Anežka Bednářová