Chcete stavět klubovnu? Získejte dotaci na projektovou dokumentaci

Máme tady super tip pro všechny skauty v Karlovarském, Moravskoslezském a Ústeckém kraji! Pokud provozujete svoji skautskou činnost v jednom z těchto krajů, máme pro vás možnost získat grant na kompletní přípravu projektové dokumentace.

EDIT k 12. 10. 2023 byla změněna čísla výzev, na které článek odkazuje. Původně avizované výzvy nebyly určené pro spolky jakožto žadatele.

Pro skauty z těchto krajů je tu možnost získat dotaci na kompletní přípravu projektové dokumentace v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace, který je zaměřený na obnovu tzv. strukturálně postižených regionů.

Výzvy 22 až 23, které se týkají "Koncepce a příprava projektů obnovy území", jsou otevřené do 30. 6. 2024. Pozor, jde o výzvu, kde se žádosti podávají průběžně během celého kalendářního roku a může dojít k vyčerpání alokace. Nevyplatí se tedy čekat do června 2024. Více informací a podrobnosti najdete na stránkách programu, kde se dozvíte vše o dostupných dotacích.

Díky této výzvě můžete získat 80% financí na kompletní projektovou dokumentaci. Financování z programů Evropské unie se ukazuje jako jedna z cest, jak stavět nové skautské klubovny. Pro takový projekt je ale už podmínkou mít stavební dokumentaci hotovou tzv. "v šuplíku", tato výzva je tedy ideálním startovním můstkem, jak se připravit. Dotaci lze použít na dokumentaci jak na výstavbu nového objektu, tak i na rekonstrukci stávajícího.

Pokud Tě článek zaujal a chceš více informací, piš na josefa.kolmanova@skaut.cz.

Josefa Kolmanová, projektová manažerka