Chceš pracovat ve Skautském institutu?

Jestli ti někdy přišlo na mysl, že by bylo fajn zkusit nějaký pohovor na Staromáku a poznat další „skauty z povolání“, tak teď je nejvyšší čas se rozhoupat. Otevřeli jsme totiž hned čtyři výběrka. Takže si řekni, co ti jde, v čem máš chuť se rozvíjet a vyber si. Máme tu pecky jako Vedoucí SI na Staromáku nebo fundraising, administraci grantů i rozjezd a vedení úplně nového kreativního prostoru. Poznáváš v tom sebe nebo někoho ve svém okolí?

Skautský institut je neziskovka, zvláštní organizační jednotka Junáka. Naším úkolem je pečovat o paměť skautského hnutí, přibližovat skauting a jeho principy veřejnosti, a také hledat aktuální vzájemnou inspiraci mezi skautingem a tím, co se děje ve společnosti. Jsme parta, která nehledá důvody proč něco nejde. Máme ostruhy z táborů i střediskovek, nebojíme se zkoušet nové věci a hledat nové výzvy. V pondělí pohromadě snídáme, občas se společně vrhneme na nějaký sportík nebo osvědčený trojboj kytara-oheň-buřt.

 

Rovnou ke kormidlu!

Tým SI na Staromáku je největší tvůrčí skupina (tým) Skautského institutu. Staráme se o prostory historické budovy na Staroměstském náměstí, ve kterém se každý měsíc pořádá více než třicet vzdělávacích, kulturních a komunitních akcí pro veřejnost. Kromě toho provozujeme vlastní kavárnu a staráme se o sdílené prostory budovy, ve které sídlí dalších třicet neziskových a kreativních organizací.

Doporučená odborka: Záchranář / Záchranářka

Jsi lídr*yně, máš za sebou šéfování něčeho většího a zvládáš krizovky s chladnou hlavou? 👉 https://www.jobs.cz/​rpd/​2000116722/

Baví tě propojovat?

Se začátkem roku 2024 rozšíříme rozsah stávajících prostory na Staroměstském náměstí, které máme v nájmu od Magistrátu hl. m. Prahy. Ty jsou již z velké části zabydleny více než dvěma desítkami zajímavých organizací. Na nás bude navázat na končící Pražské kreativní centrum a vytvořit funkční prostor, kterému nyní pracovně říkáme “SI HUB”. Takže není to úplně na zelené louce, ale rozhodně je co vymýšlet.

Doporučená odborka: Zálesák / Zálesačka

Máš koncepční myšlení, znáš svět neziskovek a baví tě prozkoumávat hranice možného? 👉 https://www.jobs.cz/​rpd/​2000116726/

Postarám se o dárce

V týmu Strategie a zdroje usilujeme o udržitelný a diverzifikovaný ekonomický model fungování SI a stabilitu v oblasti zdrojů, které umožňují provozovat naše aktivity. Aktuálně hledáme důležitý článek této skládačky. Hledáme někoho, kdo bude spolu s námi rozvíjet a zabezpečovat téma drobného, firemního a nadačního dárcovství.

Doporučená odborka: Chovatel a pěstitel / Chovatelka a pěstitelka

Uvažuješ strategicky, dokážeš pečlivě plánovat a zároveň je empatie tvůj ikonický skill? 👉 https://www.jobs.cz/​rpd/​2000116728/

Můj Excel má štábní kulturu

Tvůrčí skupina Skautského institutu zaměřená na environmentální výchovu realizuje celostátní projekt, který je financovaný z několika zdrojů (státních, krajských a ze soukromých darů). Chceme tento program nabídnout městům a obcím po celé ČR a zvýšit rozsah projektu. Hledáme administrátora či administrátorku se zkušeností s vyúčtováním grantů a dotací či s účetnictvím. Jde o práci na zkrácený úvazek (0,5–0,6) s ideálním nástupem od ledna 2024.

Doporučená odborka: Ekonom / Ekonomka

Jsi precizní puntíčkář*ka, co se nebojí papírů a v tabulkách má uklizeno lépe, než doma? 👉

https://www.jobs.cz/​rpd/​2000116726/