A kdy bude u vás? Mrkni na nové termíny workshopů k družinovému systému

Od ledna nás čeká poslední půl rok, kdy si můžete objednat lektora či lektorku přímo k vám na středisko s hrazenými náklady, abyste společně posouvali váš oddíl a družinový systém. Jsou vypsány nové termíny od ledna 2023 - mrkněte na web druzina.skaut.cz a naplánujte, kdy bude workshop u vás.

Již přes tisíc účastníků workshopem k posílení družinového systému prošlo, účastnilo se jej více jak stovka středisek! Podívej se, kde všude akce proběhla. 

Podívej se na mapu

Lektoři a lektorky již navštívili všechny skautské kraje, ale některá bílá místa na mapě možná můžeš doplnit i ty. Posílíš váš region dalším workshopem? 

Vybírej termíny na webu druzina.skaut.cz

Co všechno workshop nabízí?

Posílíš oddíl!

Workshop nabízí koncentrovaný a lektorem vedený čas, zaměřený na konkrétní situaci ve vašem oddíle. Ať už družinový systém máte na vysoké úrovni, nebo ho u vás z různých důvodů nemáte funkční, workshop nabídne cesty, jak posunout oddíl k ještě lepšímu fungování. Čas strávený s tvou oddílovou radou bude bohatě zhodnocen. 

Workshop o družinovém systému je něco, co jsme hrozně dlouhou dobu potřebovali, dozvěděli jsme se jak mnoho věcí dělat efektivněji a líp.
ze zpětných vazeb z workshopů
Po hodně dlouhé době jsme si popovídaly a vyřešily věci, které jsou vhodné pro zlepšení oddílu. [Nejpřínosnější bylo] uvědomění si vlastního místa v oddíle, ale i celkově oddílu. Pojmenování hluchých míst nebo nedokonalých věcí a čas na jejich řešení.
ze zpětných vazeb z workshopů

Odneseš si cennosti (materiální i nemateriální)

Mnoho podnětné inspirace, dobití baterek pro další práci v oddíle.
ze zpětných vazeb z workshopů
[...] uvědomění si, co je to družinový systém, a nastartuje spoustu otázek a diskuzí, které by jinak nezačaly.
ze zpětných vazeb z workshopů
Kvalitně strávený čas s oddílovou radou s možností reflexe nad naší činností.
ze zpětných vazeb z workshopů

Kromě toho odejdeš s plánem v ruce, na kterém se tví parťáci shodnou. A to je důležitý základ úspěchu. Veškeré materiály z workshopu si můžeš odnést třeba v plátěné tašce nebo poznačené v notesu, na kterém se blyští duhová samolepka. → Každý účastník či účastnice workshopu si může vybrat jeden z těchto upomínkových předmětů a připomínat si tak společnou snahu celého hnutí “Posílit družnový systém”. Schválně, už si viděl na skautské akci někoho s touto taškou či samolepkou? 

Není vás dost? Nevěš hlavu

O workshop bys stál/​a, ale máš pocit, že vás není v oddíle či středisku dostatek ke konání akce (minimum 15 účastníků starších 15ti let)? Nevěš hlavu a využij příležitosti potkat se s dalšími mimo vaši oddílovou radu! Zeptej se okolních středisek, podej dotaz skautský okres či kraji. A co využít sociální sítě? Zeptat se můžeš na SkautFóru a nebo v nějaké vaší regionální skupině. 

Případně neváhej využít i sdílené tabulky, kam můžeš dopsat svou poptávku, či nabídku

Máš další otázky?

Mrkni na FAQ, případně napiš.

Budeme se těšit!

-

Za programový tým
Markéta Musilová - Blecha