Zřiďte si datovou schránku, je to jednoduché!

Zřiďte si datovou schránku včas a nečekejte, až vám ji automaticky zřídí stát. Je to jednoduché a vše zvládnete v několika krocích.

Nečekejte na automatické založení, datovou schránku si zřiďte sami

Doporučujeme si zřídit datovou schránku s předstihem, ať vás na jaře v roce 2023 nic nezaskočí a máte vše nastavené a připravené. Můžete si například už teď po založení nastavit přeposílání e-mailů a nebo můžete vybrat i další lidi pro přístup do datové schránky organizační jednotky. 

Budete s předstihem připraveni na nové povinnosti

Když vše provedete včas, budete připraveni na nové povinnosti a budete mít prostor se s datovou schránkou seznámit. Nebudete tak vystaveni situacím, kdy nebudete vědět, že vám v lednu do schránky něco přišlo, že je všechna zodpovědnost na jednom člověku a nebo, že nemůžete odevzdat daňové přiznání, které budete nově muset odevzdat elektronicky, ale ještě nebudete mít přístup. Zřízení datové schránky je velmi jednoduché a vyhnete se tím situacím, které vám mohou později zkomplikovat fungování v jednotce.

Jak zřídit datovou schránku popisujeme na Křižovatce

Založit datovou schránku pro středisko není obtížné a v několika krocích postup popisujeme na Křižovatce. Vedoucí organizační jednotky musí navštívit pobočku CzechPOINT, kterou nalezne na poště nebo městském úřadě.

V prosinci budeme oslovovat jednotky, které ještě datovou schránku nemají

Na začátku prosince máme v plánu posílat personalizované e-maily přímo vedoucím organizačních jednotek, které ještě v prosinci datovou schránku nebudou mít. Nicméně vyzýváme všechny, aby si datovou schránku zařídili zavčasu a nečekali na automatické zřízení státem.

Pokud máte dotazy k tématu o datových stránkách, můžete se podívat na “SkautFórum”, na obecný článek zveřejněný na webu ČRDM či nám napište na podpora@skaut.cz . Zároveň i na Skautské křižovatce je samostatná sekce, která se tématu věnuje.

Jan Chmelař

Asistent organizačního zpravodaje